Otthon

Így csomagold el a karácsonyfadíszeket!

Az ünnep akkor ér véget, amikor (vízkeresztkor) lebontjuk a karácsonyfát. Ilyenkor a díszeket is gondosan elpakoljuk, hogy egy év múlva újra elővegyük őket. Hogyan pakoljuk el praktikusan és biztonságosan a karácsonyfadíszeket?

Az ünnep legszebb díszei a karácsonyfán találhatóak. Akár a legújabb trendek szerint, vadiúj díszekkel dekoráltunk, akár a dédnagymamánktól örökölt, vintage, valódi üveggömbökkel, szeretnénk, ha a következő karácsonyig biztonságban, na meg helytakarékosan és rendezetten pihennének a szekrényben. Hogyan csomagoljuk el egyszerűen, de mégis gondosan ezeket a kincseket? Ehhez gyűjtöttünk most ötleteket.

Konyhai cuccok új szerepben

Nem is gondolnánk, mennyi minden bújik meg a konyhában és a kamrában, amit a díszek biztonságos elcsomagolásához felhasználhatunk. Ilyen például a papír tojástartó, ami elnyeli a kisebb gömböket. A nagyobbak kerülhetnek egy újrahasznosított chipes hengerbe, de a muffinpapírokat is alkalmazhatjuk újságpapír helyett.

Így csomagold el a karácsonyfadíszeket!

Rekeszes tároló papírpohárból

A legegyszerűbb tárolási mód, ha eltesszük a díszek eredeti dobozát. Ez ugye sokszor kivitelezhetetlen, vagy éppen az idők folyamán elhasználódik a papírdoboz. Erre jelenthet megoldást ez a műanyag doboz és egyszerű műanyag vagy papírpoharak kombinációjából elkészített tároló. Tegyünk egy sor poharat a műanyag doboz aljára, majd bele a díszeket. A poharak tetejét fedjük le egy méretre vágott kartonnal, majd jöhet egy újabb sor pohár. Ezt addig ismételhetjük, míg a pohártorony magassága el nem éri a doboz magasságát.

Így csomagold el a karácsonyfadíszeket!

Dobozok extrákkal

Papírból készíthetünk a díszeket elválasztó rácsot is, de akár lógathatjuk is a csecsebecséket. Utóbbihoz fúrjuk meg a dobozt a két oldalán, és vezessünk át rajta egy rudat, a rudakra akasszuk fel a díszeket.

Így csomagold el a karácsonyfadíszeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top