Otthon

Így előzheted meg a gombás fertőzéseket

A gombás betegségek nagyon kellemetlen tünetekkel járhatnak, de ha megfogadod a tanácsainkat, akkor hatékonyan előzheted meg a bajt.

A gombák – például a candida – elszaporodása a hüvelyben lévő baktériumok egyensúlyának felborulása miatt is kialakulhat. Komoly viszketést, diszkomfortérzést és egyéb kellemetlen tünetet okozhatnak.

De a jó hír, hogy mindez megelőzhető!

Így előzheted meg a gombás fertőzéseket

Tartsd a területet szárazon!
Hordj olyan fehérneműt, ami szellőzik és felszívja a nedvességet. A legjobb választás a pamutbugyi.

Ne szedj antibiotikumot!
Persze ha beteg vagy, akkor szedj, de ok nélkül semmiképpen. Az antibiotikum nemcsak a bélrendszer baktériumait vagy a betegség bacijait nyírja ki, de a hüvelyflórának sem tesz jót.

Ne tisztítsd annyira
Rengeteg női termék kapható, spray-k, intim mosakodók, síkosítók. De ha túl sokat használjuk ezeket, felboríthatják a hüvely természetes egyensúlyát.

Vigyázz magadra!
Leginkább az immunrendszeredre. Azaz szedj vitaminokat, kerüld a stresszt, meditálj és pihenj sokat! Akkor az immunrendszered erős lesz, és nem ad teret a gombának.

Segíts a hüvelyflórának!
Ha olyan probiotikumot szedsz, ami lactobacillust is tartalmaz, az beépül a hüvelyflórába is, ezzel tökéletes pH-júvá varázsolhatod magad odalent is.

Olvass tovább hüvely témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top