Otthon

Szarvashibák a lakberendezésben, amiket próbálj elkerülni!

Ha új lakásba költözünk, vagy a régi felújításába kezdünk, az izgalom bizony könnyen rossz döntések meghozásához vezethet. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen elkerülhetjük ezeket a hibákat, amiket utána lehet, hogy évekig bánnánk!
 Szarvashibák a lakberendezésben, amiket próbálj elkerülni!

Nem kell ahhoz lakberendező végzettség, hogy néhány dekorációs alappillérrel tisztában legyünk. Csupán egy kis utána gondolás a dolgoknak, és máris sok bosszúságtól, és felesleges pénzkidobástól kíméltük meg magunkat! Ezekbe a hibákba próbáljunk nem beleesni:

1. Kifesteni, mielőtt teszteltük volna a színt

Hiába mutat a kiválasztott festék a dobozon pont úgy, ahogy megálmodtad, a faladon egész más hatást kelthet. Egy kisebb felületen vigyél fel egy tesztcsíkot, és várj 1-2 napot, hogy milyenné válik a festék! Lámpafényben és természetesben is vedd szemügyre, hogy biztos megfelelő-e az eredmény.

2. Márvány munkalap a konyhába

Akár egy gyönyörű magas sarkú, a márvány munkalap is éppolyan jól fest, mint amennyire nem praktikus. Szép és impozáns, de ha valóban használod a konyhád, könnyen karcolódhat és megsérülhet. Ezért válassz olyan anyagot, ami mutatós is, de elsősorban strapabíró és tartós.

3. Szerelmbe esni egy élénk színű kanapéval

Lehet, hogy most nagy divat az erős narancssárga, tavaly a piros volt, jövőre pedig lehet, hogy a rózsaszín lesz! Ezért nem érdemes hirtelen felindulásból egy agresszív színű kanapéba beruházni, mert ez a darab évekig meghatározza majd a nappalidat! Inkább válassz valami neutrális színűt, amit feldobhatsz a kedved és aktuális trendek szerint díszpárnákkal vagy pokrócokkal.

4. Siettetni a berendezést

Megpróbálni egyből berendezni az egész lakást, mire beköltözöl, óriási hiba. Megnyugtatónak tűnik, egy teljesen bebútorozott lakásba érkezni, de ez lehet, hogy csak egy pillanatig tart. Aztán eltelik pár nap vagy hét, és rájössz, hogy a függöny nem szűri megfelelően a fényt vagy egy antikolt ágy jobban mutatna a modernnél. De sajnos már késő, hiszen a pénztárcád kiürítetted. Vedd lazábban, és költözz be úgy is, ha nincs még minden a helyén. A jó dekorációnak, akár a jó bornak csak használ az idő.

5. Megvenni egy olcsó bútort, ami újrakárpitozásra szorul

Megláttad álmaid skandináv retrófotelét az interneten vagy a piacon? Kit érdekel, hogy régi a huzata, annyira olcsó, majd újrakárpitozod! Mielőtt belemennél ebbe a kihagyhatatlannak tűnő üzletbe, próbálj meg előzetesen tájékozódni az újrakárpitozás lehetőségeiről, mert meglepően sokba kerülhet! Azt pedig biztos nem szeretnéd, hogy a dohos, virágmintás huzat maradjon, mert nem maradt elég pénz a költségvetésben újra.

6. Beköltözés után kezdeni az alapmunkálatokat

Már alig bírod kivárni, hogy beköltözz az új otthonodba, ezért inkább csak legyintesz, hogy esetleg rossz helyen vannak a konnektorok? Semmiképp se ess ebbe a hibába, mert utána rengeteg bosszússággal jár majd a türelmetlenséged! Mielőtt beköltöznél, mindent alaposan tervezz meg, hova és hány konnektor kell, hány kapcsoló, rendben van-e a fűtés, vagy meglesz-e mindennek a helye a konyhában. Lehet, hogy várnod kell még egy-két hetet vagy hónapot a beköltözéssel, de mikor végre elfoglalod a lakást, már semmire nem lesz gondod!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top