Otthon

7 dekorációs bölcsesség, amit a nagymamánktól tanultunk

Most azt gondolod, miért pont a nagyi poros dekortippjeit fogadnád meg? Mert a csipketerítők és a hímzett falvédők mögött örök érvényű igazságok húzódnak meg arról, milyen egy takaros otthon!

Gyerekként azt gondoljuk, minden másként fogunk csinálni, mint a szüleink – pláne a nagyszüleink! Aztán telik az idő, és rá kell jönnünk, mennyi mindenben igazuk volt az öregeknek! Például abban is, hogyan dekoráljunk és tartsuk rendben az otthonunkat. Nézzünk pár hasznos lakásdekorációs tippet, egyenesen a nagymamáktól!

7 dekorációs bölcsesség, amit a nagymamánktól tanultunk

1. Azt vedd meg, amire telik!

Kevesebb pénzből is lehetnek szép tárgyaid, ha pedig vigyázol rájuk, szépek is maradnak!

2. Mindig szépen terítsd meg az asztalt!

Az unokákra gyakran hárul az asztalterítés feladata, nem véletlenül: meg kell tanulniuk, hogy igenis fontos, hogy a család milyen asztal fölött gyűlik össze.

3. Tiszta udvar, rendes ház

Rendezett kert, gyönyörű virágok, hívogató veranda – egy szép előtér méltán tette büszkévé nagyszüleinket!

 

4. A csillárok diszkrét bája

Egy régi, patinás csillár a legmodernebb enteriőrben is jól mutat. Nem véletlenül ragaszkodott hozzá nagymamánk is.

7 dekorációs bölcsesség, amit a nagymamánktól tanultunk

5. Becsüld meg az értékeidet!

A te nagymamádnál is mindennek megvan a maga megkérdőjelezhetetlen helye? Az ok egyszerű: csak úgy óvhatjuk meg az értékeinket, ha rendben tartjuk őket.

6. Ne lébecold el a takarítást!

Nem a beteges rendmániára gondolunk, hanem a gyakori és lelkiismeretes takarításra. Furán hangzik, de a lelked is minden alkalom után megtisztul majd!

7. Legyen egy cukorkás tálad

A nagyik mindig elő tudnak húzni egy tálat, teli édességekkel. Lesd el ezt a jó szokásukat, és tarts készenlétben egy kis nasit!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top