Otthon

McMenemy Márk: Daddy Cool – Vagányok és apák

Kiss Tibi, Szabó Győző, Nánási Pál, Dragomán György, M. Kiss Csaba, Somlai-Fisher Ádám, Halácsy Péter, Zsidai Roy, S. Takács András, Erdei Zsolt "Madár" Rock'n roll apa, írós apa, utazós apa, színész apa, üzletember apa... Ami közös bennük, hogy FONTOS számukra az APASÁG. Meséltek nekünk bánataikról, örömeikről, félelmeikről, az egészen titkos közös szertartásokról, és arról, hogy más apák lettek-e, mint szüleik.

Sose hallott vallomások macsó és kevésbé macsó apáktól! Jól ismert pasik egészen új arcukat mutatják, titkos családi szokások, gyereknevelési tippek és nagyon vicces sztorik korunk legvagányabb apukáitól!!

Nagy örömmel látjuk, hogy a férfiak egyre inkább megélik apaságukat. Jelen vannak a szülésnél, pelenkáznak, hordoznak, apás blogot írnak, fellépnek azért, hogy szülőként az anyával egyenlő figyelmet kapjanak. Egyszóval apai mivoltuk saját apáinkhoz, nagyapáinkhoz képest a hétköznapok szintjén is egyre láthatóbbá válik. Nem kivételek azok az férfiak sem, akikről elsőre nem feltétlenül az apaság jut eszünkbe. Ritkán hallani, “Ó, a Madár, az milyen jó apa”, inkább a világbajnok bunyós képe jelenik meg előttünk, és talán kevesen gondolnák, hogy Zsolt mennyire odafigyelős, gondoskodó apa! Kiss Tibi a Quimbyből Vekerdyt olvas, Dragomán György, író remekül pelenkázta ma már iskolás gyerekeit, Szabó Győző színészről nem lehet levakarni a lurkókat a családi partikon, a számtalan éttermet irányító Zsidai Roy ragaszkodik hozzá, hogy reggelente kézen fogja négy gyermekét és elvigye őket az iskolába, óvodába… Kiderült, hogy ez a tíz férfi amellett, hogy munkájukban mindannyian maradandót alkottak, ugyanannyira fontosnak, sőt olykor még fontosabbnak is tartják gyermekeik nevelését, azt, hogy minél több minőségi időt tölthessenek velük, és igen, szívesen kiveszik a részüket az otthoni, családi teendőkből is.

A kötet szerzője:

McMenemy Márk brit édesapja révén életének első 7 évét Angliában töltötte, ám lelkületében menthetetlenül magyarnak vallja magát. Volt szövegíró, gyártásvezető, gag-man, költöztető, újságíró, de a legtöbben rádiós- és televíziós műsorvezetőként ismerhetik. Jelenleg az Otthon a kertben című kertészeti-műsort vezeti a TV2-n. Bár az írás szinte minden munkájában jelen volt valamilyen formában, a Daddy Cool az első könyve, melynek megírása egy 9,5 éves fú édesapjaként izgalmas kaland volt számára.

McMenemy Márk: Daddy Cool – Vagányok és Apák

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top