Otthon

Festmények ihlette színes budai otthon

Élettel teli színek, modern anyagok és remekül működő funkcionalitás. A kisiskolás ikerpárt nevelő fiatal pár budapesti otthonát mintha kedvenc festőjük ecsetje mintázta volna.

Talán a közvetlen kertkapcsolat vagy az itt töltött hosszú évek alatt kialakult környékbeli barátságok nyomtak többet a latban, amikor Viktóriáék a költözés helyett a lakásfelújítás mellett döntöttek. Tény és való, hogy a budai sorház megidéz valamit a vidéki idillből, miközben karnyújtásnyira van a nagyvárosi nyüzsgéstől. “A lakáson már meglátszott, hogy jó pár évig alárendeltük a gyerekek igényeinek, így megérett a felújításra” – meséli Viktória, aki férjével együtt Müller Mónikát és csapatát kérte fel a belső terek újragondolására.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

Mivel a gyerekbarát, biztonságos otthon mindvégig fontos szempont maradt, ezért a tulajdonosok továbbra is a lekerekített sarkú bútorokat részesítették előnyben. A tervezők nem mozgattak falakat, a térformálást tekintve az egyetlen nagyobb változtatás a konyha leválasztását érintette, amit egy üvegajtóval oldottak meg: az amerikai konyhás étkező ugyanis nem vált be, a házigazdák jobbnak látták a főzést kirekeszteni a nappali teréből.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

A tagolás mellett azonban a berendezés volt a legnagyobb feladat, mivel a palettát a házigazdák kedvenc kortárs festője, a Kossuth-díjas Aknay János munkáinak színvilága ihlette.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa
Festmények ihlette színes budai otthon

A teljes cikk az OTTHON magazin decemberi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

A decemberi lapszám tartalmából:

Angol vidéki ház karácsonykor

Variációk ünnepi dekorációra

Így válassz borhűtőt

Amarillisz, a tél királynője

Gasztró: halak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top