Otthon

5 takarítási hiba, amit mindenki elkövet

Íme, az 5 leggyakoribb takarítási baki, amiről valószínűleg nem is tudod, hogy elköveted – ahogy az emberek nagy többsége sem.

Szívedet-lelkedet beleadod a takarításba, a végeredménnyel mégsem vagy elégedett? Lehet, hogy tudtodon kívül te is elköveted az alábbi takarítási hibákat!

Még több takarítási tipp az NLCafén:

1. Napsütésben pucolni az ablakot

A meleg levegő és a napsugarak miatt gyorsabban megszárad az ablakra spriccelt tisztítószer, emiatt pedig csíkos és foltos lesz az üveg.

5 takarítási hiba, amit mindenki elkövet

2. Citromot használni márvány felületeken

Te is azt hitted, hogy a citrom semminek sem árthat? Nézz utána, mielőtt az összes felületen beveted – a márványnak például nem tesz jót.

3. Dörzsölni egy foltot a szőnyegen

Ha bor, kávé vagy gyümölcslé fröccsent a szőnyegre, semmiképp se dörzsöld, mert csak jobban beissza magát a textilbe! Inkább nedvesítsd be a folt területét és nyomj rá egy törölközőt.

4. Nem mosni ki a szivacsokat

A lelkünk mélyén pontosan tudjuk, mennyi baktérium bújik meg a használt szivacsokban. Akkor miért nem mossuk ki őket mégsem minden egyes használat után? Elég, ha alaposan kiöblíted szappanos vízzel, de így se használj egyet 2 hétnél tovább!

5. Túl sok tisztítószert használni

 Attól, ha több tisztítószert használsz a kelleténél, nem lesz hatékonyabb a takarítás. Mindig elég, ha annyit alkalmazol, ami a flakonra rá van írva.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top