Otthon

Hasznos tippek, hogy a hálószobád ne csak a nyugalom, az egészség szigete is legyen

Ha a hálószobádban a meghitt hangulatot már sikerült megteremtened, nem maradt más hátra, mint hogy egészségessé is tedd!

A hálószoba az a hely, ahol elengedheted és biztonságban érezheted magad. Ha az ehhez szükséges komfortot már megteremtetted, itt az ideje, hogy megvizsgáld, vajon az egészségedre is ugyanolyan kifogástalan hatással van-e a hálód, mint a lelkedre!

1. Javíts a levegő minőségén

Ne felejtsd el minden nap kiszellőztetni a hálószobát – éjszaka ugyanis elhasználódik a levegő. Hogy a levegő tiszta maradjon, helyezz el egy-két szobanövényt is a hálóban, ami természetes légtisztítóként működik.

Hasznos tippek, hogy a hálószobád ne csak a nyugalom, az egészség szigete is legyen

2. Tarts rendet

A rendszeres takarításon kívül az is nagyon fontos, hogy egy-két hetente ágyneműt cserélj – csak így veheted biztosra, hogy a textilen felgyülemlett por nem okoz majd egészségügyi károkat. Két-három havonta pedig szellőztesd ki a friss levegőn a takarót, a párnát, ha teheted, a matracot is.

3. Zárd ki a mérgező tényezőket

A tévének és az irodai felszerelésnek ideális esetben semmi keresnivalója a hálóban, mert megmérgezik a pihenésünket. Ha egyszobás lakásban élsz, akkor is próbáld valahogy elszeparálni az ágyad a munkaeszközeidtől.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top