Otthon

Szuper egyszobás lakások

Az egyszobás lakásoknál a skandinávok a profik. Nemcsak a lakberendezésben, de a pici terek maximális kihasználásában is verhetetlenek az északiak. Pillants be néhány egyszobás, de rendkívül stílusos lakásba.

A skandináv egyszobás lakásokban a fehér dominál, de ezért mindig rafináltan feldobják az enteriőrt valamilyen színnel. Az az érdekes még a skandináv lakberendezésben, hogy valahogy teret is tudnak hajlítani, egészen kicsi, olykor alig 30 négyzetméteres lakásokat is úgy tudnak berendezni, hogy tágasnak tűnjenek. 

Olvass még több cikket lakás témában itt, az NLCafén:

Máris itt egy remek példa rá:

Szuper egyszobás lakások

Apró trükköket is el lehet lesni az egyszobás lakásokból. Bár rendkívül tágasnak tűnnek, hátrányként talán felhozható, hogy nagy könyvespolcok nem igazán találhatóak meg bennük. Szóval a könyvek szerelmeseinek, és természetesen nagycsaládosoknak nem kedveznek ezek az apró lakások, de több kivetnivalót nem találtunk bennük. 

Szuper egyszobás lakások

Viszont aki szereti a letisztultságot, a minimalizmust, az biztosan hamar megtalálja a helyét egy egyszobás lakásban is.

Megnézem
Összes kép (1)

A skandináv stílus a természetből nyer ihletet, így a világos színek mellett alapul szolgálnak a világos színű faanyagok, a természetes textíliák, a kezeletlen felületek, amelyek nemcsak a berendezési tárgyaknál, hanem a burkolatoknál is megjelennek, fehérre (esetleg világosszürkére) festik a nagyobb bútorokat is, és a kárpitok is fehér színt kapnak.

Megnézem
Összes kép (1)

 “Ez a letisztult és időtálló stílus bármekkora méretű lakásban jól mutat. Nagy előnye, hogy a sok fény, a világos színek és a szellős elrendezés miatt optikailag sokkal nagyobbnak láttatja a teret. A berendezés inkább kreativitás, mint pénz kérdése, így anélkül is élhet bárki egy igényes otthonban, hogy vagyonokat kellene költenünk rá” – mondta Pascal Rita, otthontervező.

Ha egyszobás lakás berendezésébe kezdenél, fontos, hogy figyelembe vedd:

  • natúr, visszafogott alapszínű bútorok
  • színes textíliák
  • a kiegészítők természetbarát anyagokból készülnek: fonott kosarak, üveg és kerámia dísztárgyak, melyek minden esetben a funkcionalitásra törekednek.
  • fehér minden mennyiségben
Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top