Otthon

Less be ezekbe a csodaszép toszkán stílusú otthonokba

A mediterrán életöröm a hazai otthonokba is belopta magát. Nem csoda, a napfény, a tenger, a déli vidékeken élő emberek temperamentuma elragadó. Mit rejt a toszkán stílusú lakberendezés? Elmondjuk!

Az olasz, más néven toszkán stílus a hazai lakberendezésbe is belopta magát. Nem csoda, hiszen a művészetek bölcsője, a formatervezés, a dizájn egyik fellegvára Olaszország, ennek megfelelően a lakberendezésüket is az egyszerű, tökéletesre hangolt elegancia hatja át. “Sokakat ihlet meg a mediterrán stílus, amikor lakberendezésbe fognak. Ez annak az életérzésnek köszönhető, amit a déli vidékekről, az ott élő emberekről tudunk. A napfény, a tenger, az ott élő emberek könnyedsége, temperamentuma, az élet szeretete inspirálóan hat ránk, és jó érzéssel tölt el minket” – mondta Pascal Rita otthontervező. 

Olvass még többet a mediterrán stílusról, itt az NLCafén:

Ahol bármennyi időt elücsörögnénk!
Ahol bármennyi időt elücsörögnénk!

Tudtad? A mediterrán irányzat alatt alapvetően a dél-európai országok lakberendezési stílusát értjük, megkülönböztetünk azonban spanyol, olasz (toszkán) és görög mediterránt.

A toszkán lakberendezés viszonylag egyszerű, de nagyon elegáns és kiforrott is egyben. Magas minőségi követelményeket állítanak a felhasznált anyagokkal szemben, a drága textíliák mintázata, textúrája különleges egységet alkot.

Azért a hálószoba stílusát sem hanyagolják el.
Díszítettségben a hálószobát sem hanyagolja el a stílus….
...ahogy a fürdőszobát sem!
…ahogy a fürdőszobát sem!

“Robusztus, tömör fából készült bútorai csodásan mutatnak a tágas térben, az ülőalkalmatosságok ugyanilyen magas minőségűek. A kárpitozott szófákat általában drága és elegáns textíliákkal húzzák be, de a bőr használata is jellemző” – mesélte a stílusról Pascal Rita otthontervező. 

A nappali legfontosabb eleme a kanapé!
A nappali legfontosabb eleme a kanapé!

Nagy hangsúlyt fektetnek a konyha kialakítására, ez az olasz otthonok szíve, hiszen az olaszok híresen összetartóak, a családi étkezések számukra nagyon fontosak, imádnak főzni, enni, és együtt nagyokat beszélgetni.

A konyha a ház központi része. Itt zajlanak a nagy családi beszélgetések, nemcsak az evés, de az összejövetelek kedvelt helyszíne.
A konyha a ház központi része. Itt zajlanak a nehéz napok utáni nagy családi beszélgetések.

A konyhában hatalmas rusztikus fa étkezőasztal áll középen, ezt keretezi a konyhabútor, mely jellemzően fából készül, és a modern zárt rendszerrel ellentétben sok a nyitott polc, amit szebbnél szebb kosarak, kerámiatárolók díszítenek. 

A toszkán stílus kedvelt anyaga a fa.
A toszkán stílus kedvelt anyaga a fa.

A toszkán, olasz stílus jellemzői:

  • kifinomultság
  • elegancia
  • robusztus bútorok
  • konyha központi szerepe
  • egyszerűség
  • kerámiatárolók használata

(Fotók forrása: pascalhomedesign.hu)

 Még több olasz stílusú otthon galériánkban:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top