Otthon

Költözz be a világ legkeskenyebb házába – fotó

A világ legkeskenyebb házát két emeletes épület közé ékelték be a lengyel főváros szívében.

A jogi okokból művészeti installációként felépített 14 négyzetméteres ház egy maximálisan 152 centiméter széles, legkeskenyebb részén 92 centiméteres telken áll Varsóban.

A kétemeletes, dőlt üvegtetejű, fémvázas épület nem felel meg a lengyel lakóházak szabványainak, ezért csak művészeti installációként jegyezhették be. A piciny lakásba csak néhány létfontosságú berendezés került be: a földszinten egy konyhát és étkezőt, illetve fürdőhelyiséget alakítottak ki, az emeletre az íróasztalon kívül egy könyvespolc és egy egyszemélyes ágy fért csak be.

A rekordkeskeny házat szombaton Jakub Szczesny tervező, és a névadó, Etgar Keret izraeli író nyitotta meg. Az épületbe elsőként a névadó költözik be, akinek anyja a lengyel fővárosban született. A projekt célja Varsó nemzetközi promóciója, ezért a következő négy évben a világ legjelentősebb alkotói mellett fiatal pályakezdőket hívnak meg albérletbe. 

Íme a világ legkeskenyebb háza - fotó

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top