Otthon

4 zseniális tipp a kocsidhoz, amiért biztosan hálás leszel

Befagyott zár, apró karcolások és rendetlen autó – mindegyikre van egy szuper trükkünk!

1. Apró karcolások ellen

Egy ügyesen megválasztott (azaz színben passzoló) körömlakk szinte teljesen láthatatlanná teheti az autó apró karcolásait. Kenjünk fel 2-3 réteget, így megakadályozzuk, hogy rosszabbodjon a sérülés állapota, míg rászánjuk magunkat egy autófényezésre.

2. Ha félsz, hogy a szerelő átver

Ez benne van a pakliban, vagy legalábbis gyakran félünk tőle… Ilyenkor jó lehet, ha megbizonyosodunk róla, mi az, ami biztosan jó az autónkban, és arról kérdezzük a szerelőt – így kideríthetjük, hogy tényleg át akar-e verni minket.

4 zseniális tipp a kocsidhoz, amiért biztosan hálás leszel

3. Amikor befagy a zár

Hideg téli reggeleken semmi sem kellemetlenebb, mint a befagyott zár, amikor épp sietnünk kéne, ráadásul amúgy is beülnénk már a jó meleg, fűtött autóba. Ilyen helyzetekben jól jöhet, ha bedörzsöljük a zárat antibakteriális kézfertőtlenítővel, az alkohol ugyanis segíthet megolvasztani a jeget.

4. Hogyan tartsuk tisztán az autót?

Örök kérdés, rengetegféle válasszal: elhelyezhetünk például egy kicsi, fedeles szemetest valahol az autóban, de az is jól jöhet, ha egy megtisztított kávéspoharat megtöltünk törlőkendővel, és a tetején lyukat vágunk – így a pohártartónál rögtön kéznél lehetnek a tisztítókendők!

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top