Otthon

Kiment a divatból a jóéjt-puszi

Egyre kevesebben tartják fontosnak, hogy megpuszilják, megölelgessék partnerüket.

Kiment a divatból a jóéjtpusziVoltak idők, amikor szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy az ember szülei, gyermekei, párja puszija nélkül hajtsa álomra a fejét. Ez azonban a múlt, ma már nem divat az alvás előtti puszilkodás – derül ki a Travelodge hotellánc felméréséből, melyben kétezren vallottak alvási, elalvási szokásaikról.

A válaszadók negyede ki nem állhatja, ha a partner megérinti őket, miközben ők már alszanak, vagy megpróbálnak elaludni. Kilencven százalék lámpaoltás előtt a Szeretlek! tőmondatot sem mondja ki, tíz párból nyolc pedig a puszit sem tartja fontosnak. A megkérdezettek 54 százaléka hátat fordít partnerének, tőle elfordulva tér nyugovóra. A párok leggyakrabban embriópózban alszanak el úgy, hogy a felek háttal vannak egymásnak, míg ötödük a kanálpózt választja. A mozivászonról ismert alakzat, amikor a férfi a hátán alszik, a nő pedig kiscicaként simul a mellkasára, a való életben nem létezik, senki nem alszik így.

Alváskutatók szerint alváskor a pihenés a legfontosabb, felülírja a szexuális izgalmat, a szerelmet – ez olyannyira így van, hogy tízből egy pár a jó és pihentető alvás érdekében külön szobában alszik, a 35–44 év közöttiek negyede pedig a különálló ágyat választja. Gyanítható, hogy közülük kerülnek ki azok a válaszadók, akik arra panaszkodnak, hogy nem tudnak aludni a másiktól – négyből egy ember haragszik párjára emiatt. A felmérés legérdekesebb része, hogy a férfiaknak különösen nagy igényük lenne a bújásra: 67 százalékuk több ölelésre vágyik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top