Otthon

Ez a környezetbarát kristálygömb-robot napfényt vihet az otthonokba

Egy fiatal bioinformatikus lány elképesztően ötletes megoldást talált ki, hogyan vihetünk természetes fényt az otthonunk árnyas pontjaira is.

 A 32 éves dr. Diva Tommei bioinformatikus évekig egy sötét irodában tanult és dolgozott, ahová nem szűrődött be természetes fény. De a tudós lány feltalálta a megoldást, hogy ne kelljen folyton a villanyt égetnie.

Diva egy kristálygömbre hasonlító robotot talált fel, amit Lucy névre keresztelt. Lucyt elhelyezhetjük bárhol a lakásunk közelében, és ő magába szívja a napfényt, amit motoros tükreivel oda vezérel, ahová beprogramoztuk, hogy szükségünk lenne fényre a házban. Lucy kitűnő memóriát is kapott, így nem kell nap mint nap újra programozni – megjegyzi, hová irányuljanak a napsugarak. 

Ez a környezetbarát kristálygömb-robot napfényt vihet az otthonokba

A szuper találmány abszolút környezetbarát: Lucyvel a villanyszámlánk, azaz az energiafogyasztásunk is csökkenthető, ráadásul a robot ráadásul teljes mértékben napenergiával működik. 

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top