Otthon

Nagypolgári pompa a Duna partján

Sokan vallják, hogy a víz látványa megnyugtató. Ám Gyula nem csupán egy-egy nyaralás erejéig vágyott erre az élményre, ezért új otthonát is a Duna partján képzelte el.

Kitartó keresés eredményeként valóságos kincsre lelt egy századfordulós műemlék házban Gyula, ráadásul a Duna budai oldalán, a Parlamenttel szemben – bár a történelmi viharokat megélt épület sokkal jobb állapotban volt, mint maga a lakás. “Vételi szándékomtól semmi nem téríthetett el, mert mindenért kárpótolt a víz látványa és a lenyűgöző panoráma. Emellett az is biztonságot adott, hogy két remek szakember, Pataki Judit és Hope-Bánszki Anikó lakberendező páros vállalta a lakás teljes körű felújítását a tervezéstől a kivitelezésig” – emlékszik vissza Gyula arra az időszakra, amikor a lakás mellett döntött.

Fotó: Darabos György
Fotó: Darabos György

Műemlék épület lévén a felújítás nagy odafigyelést igényelt, amit a tulajdonos is fontosnak tartott. Gyula elegáns, kortárs dizájndarabokkal kiegészített, nagypolgári hangulatú otthonra vágyott, ezért a ház korát idéző, régi bútorok helyett inkább korszerű berendezéssel tette időtállóvá és kényelmessé új otthonát.

Fotó: Darabos György
Fotó: Darabos György
Fotó: Darabos György
Fotó: Darabos György
Nagypolgári pompa a Duna partján

A teljes cikk az OTTHON magazin októberi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

Az októberi lapszám tartalmából:

Vidéki ház franciás bájjal a Velencei-tónál

Design radiátorok

Menő minták a nappali szőnyegén

Kert őszi öltözetben

Csarab, a szezon kedvence

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top