Otthon

Drága sárga csekkel sokkolja a családokat a hulladékszállító

Végre elkezdte kiküldeni a csekkeket az állami hulladékszállító, miután az áprilisi központosítás óta erre még nem került sor. A gond az, hogy az összegyűlt tartozást egy összegben számlázta ki a cég, így akár huszonötezer forintos csekket is hozhatott a postás.

Több havi szemétszállítási díjról kapnak csekket a napokban a magyar háztartások – írja az mno.hu. Miután áprilisban a magáncégektől átvette a szemétszállítást és az ügyfélkezelést, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. csak most jutott el odáig, hogy a csekkeket kiküldje. A lassan fél éve gyűlő számlák összege háztartásonként elérheti a huszonötezer forintot is, amit sokan nehezen tudnak kifizetni. A cég azt mondja, a nagyobb számlát kapó ügyfelek akár részletekben is befizethetik majd a díjat.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy ezentúl nem havonta fog érkezni a sárga csekk, hanem negyedévente, ami ritkább fizetést, de magasabb összeget jelent majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top