Otthon

Tetőépítési tanácsok: csak garanciával vásárolj!

A tetőt nem csak attól működik majd több generáción át megbízhatóan, hogy szép és tartós cserepet veszel rá, hanem attól is, hogy minden egyéb eleme és alkatrésze is jól bírja az időjárás viszontagságait. Ezért nagyon fontos, hogy komplex tetőrendszerben gondolkodj a vásárláskor – már csak azért is, mert erre komoly kiegészítő garanciákat kaphatsz a gyártóktól.

A változó klíma miatt ma már jóval gyakoribbak a 100 km/h-nál erősebb szelek, a pusztító jégverések, és nagyobbak a hőingadozások is, egyszóval komolyabb időjárási kihívásoknak kell a tetőnek megfelelnie. Ez csak úgy teljesülhet, ha jól átgondolt, komplex rendszert építünk ki. A komplexitásban azért is érdemes gondolkodni, mert sok gyártó extra garanciát vállal az olyan tetőrendszerre, amit az ő anyagaiból és útmutatásaik alapján állítanak össze a tetőfedő Mesterek.

Tetőépítési tanácsok: csak garanciával vásárolj!
 

Csomagban tartósabb!

Amikor megvásároljuk a tető egyes alkotóelemeit, érdemes tájékozódnunk arról, hogy milyen garanciákat nyújt mellé a gyártó. Elképzelhető ugyanis, hogy komoly kiegészítő garanciától esünk el, amikor takarékossági megfontolásokból olcsóbb anyagot választunk, de az is előfordulhat, hogy azért bukjuk az extra garanciát, mert úgy döntünk – szintén a spórolás miatt –, hogy egy-egy nem túl fontosnak látszó elemet kihagyunk a tetőből. Az ilyen vásárlási taktikák előbb-utóbb sokba kerülnek majd, hiszen az olcsóbb, de kevésbé tartós alkatrészek beépítése és az egyes elemek kihagyása a tető megbízhatóságának és élettartamának rovására mehet. Ezt a nagy gyártók pontosan tudják, hiszen gondosan kikísérletezték, hogy mik azok a komplett “alkatrész csomagok” és összeszerelési módszerek, amikkel a tetők ideálisan működnek, és amelyek a legjobban szolgálják a tartósságukat. Ezért is tudnak úgynevezett rendszergaranciát biztosítani azokra a tetőrendszer csomagokra, amiket ők állítanak össze. Ezek a vállalások a gyártó részéről az egyes elemekre nyújtott garancia mellett akár plusz 15 év extra garanciát is nyújtanak a teljes tető működésére és annak minden elemére – beleértve a felszerelt fém és műanyag tetőtartozékokat, a szigetelést sőt még a napkollektorokat és napelemeket is.

Olvass még több cikket lakás és otthon témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top