Otthon

Kerti teendők ősszel: ezeket ne feledd!

Elérkezett az őszi munkák ideje a kertben. Mik azok a teendők, amiket mindenképp el kell végezni? Pontokba szedtük, hogy segítsünk:

Az ősz beköszöntével a kerti teendőkről se feledkezzünk meg. Ahhoz, hogy a következő évben is szép kertünk, zöldellő füvünk és csodaszép virágaink legyenek, a következő munkákat mindenképp végezzük el:

Kerti teendők ősszel: ezeket ne feledd!

1. A föld minőségének javítása

Érdemes komposztot bedolgozni a talajba, ezzel is javítva annak minőségét. A munka kifizetődő lesz, a talaj meg fogja hálálni a törődést.

2. Takarítsunk

Fontos, hogy az elszáradt növényeket gyökerünknél fogja kihúzzuk és kidobjuk. Az ágyások földjét is tisztítsuk meg, így a kártevők dolgát megnehezítjük.

3. Gondozzuk a gyepet

Ha azt szeretnénk, hogy tavasszal szép zöld, és erős gyepünk legyen, akkor most kell egy kis tuningot adni neki. Megfelelő tápértékű gyeptrágyával ezt a kérdést könnyen megoldhatjuk.

4. Takarjuk be a növényeket

Ha a hidegre érzékenyebb növényeink is vannak, akkor mindenképpen takarjuk be őket jó vastagon egy réteg mulccsal.

5. Évelők szaporítása

Ha évelőid túlságosan elbokrosodtak, akkor épp itt az ideje, hogy kiásd őket, és a tövüket több kisebb darabra szétszedd, majd újra elültesd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top