Otthon

Egy sikkes otthon Budán

A szürke és a fehér eleganciája, a helykihasználás legmagasabb foka és a tökéletesen megválogatott kiegészítők – ezek jellemzik Katalinék budai otthonát.

Gyermekkorában a nagyszüleinél nyaralt errefelé, majd az élet később ismét ide sodorta. Katalin évekig dolgozott Budának ezen a részén, ahonnan a város karnyújtásnyira van, ugyanakkor ez a terület egy igazi zöld sziget. Magától értetődő volt, hogy amikor lakást kezdett keresgélni, még 2004-ben, errefelé nézett körül elsőként.

Fotó: Kövesdi Réka
Fotó: Kövesdi Réka

“Nagyon megtetszett a lakáshoz tartozó óriási terasz, a nagy belmagasság és a hatalmas ablakok” – emlékszik vissza Katalin. “A beköltözésnél csak egy kisebb felújítást végeztünk, ám tavaly úgy éreztem, eljött az ideje a teljes renoválásnak.” Katalin elsősorban az ebédlőnek szeretett volna új funkciót adni, mivel leginkább csak átjáró volt a konyha és a nappali között. “Szinte soha nem ültünk itt le sem a fiúkkal, sem nagyobb társasággal. Valójában mindig a konyhában ettünk.” Pedig az ebédlőasztal már rendelkezésre állt – akkor még barnában, csak később festették át fehérre. “A másik nagy vágyam egy konyhasziget volt, amit az átalakítás során szintén sikerült megvalósítani.”

Fotó: Kövesdi Réka
Fotó: Kövesdi Réka
Fotó: Kövesdi Réka
Fotó: Kövesdi Réka
Egy sikkes otthon Budán

A teljes cikk az OTTHON magazin szeptemberi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

Rusztikus idill egy francia birtokon

Romantika a kertben

Intelligens hűtők

Krizantém, az ősz aranya

Ötletek trendi gyerekszobákhoz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top