Otthon

Szupertrendi kislakások 40 négyzetméter alatt

Legtöbben az otthonunkat tágas nappalival, nagy konyhával és fürdőszobával képzeljük el. Pedig egy kis lakás is lehet igazán trendi, élhető, rengeteg egyedi megoldással. Ezt bizonyítják a következő otthonok, melyek alapterülete 40 négyzetméter alatt van.

Amikor elképzeljük, milyen otthonra vágyunk, első körben nem a 30-40 négyzetméter alatti kis lakások jutnak az eszünkbe. Pedig ezek a minikuckók rendkívül igényesen berendezhetők, olyan egyedi tárolási, térnyerő megoldásokat is becsempészhetünk, amik talán egy nagyobb otthon esetében eszünkbe sem jutnának. Mutatunk pár igazán szuper 40 négyzetméter alatti lakást, amikbe bármikor beköltöznénk.

Olvass még több cikket lakás témában itt az NLCafén:

30 négyzetméteres kis ékszerdoboz

Ez a 30 négyzetméteres miniotthon semleges, szürke színeivel igazán stílusos. Harsányabb kiegészítőkkel az unalmas galambszürke is könnyen elnyomható. És ha már ősz, akkor a miniterasz sem maradhat ki, egy igazán ötletes őszi asztali dekorációval.

Megnézem
Összes kép (1)

Gondolnád, hogy ennyi minden elfér 36 négyzetméteren?

Ebben a 36 négyzetméteres lakásban még két hálószoba is van. Tény, a terek szűkösek, de jól megválasztott, világos színekkel sikerült ellensúlyozni a nyomottságot. A sok fény sem árt egy ilyen pici otthonnak – erre figyeljünk. 

Megnézem
Összes kép (1)

19 négyzetméteres lakás? Van ilyen?

Igen, jól olvasod, ez egy 19 négyzetméteres egészen apró otthon, ahova rengeteg tárolódobozt és polcot sűrítettek be, hogy mindennek meglegyen a helye. A nagy belmagasság miatt az ágy a galériára került.

Megnézem
Összes kép (1)

Skandináv minimalizmus 40 négyzetméter alatt

Igenis fel lehet venni a harcot a négyzetméterek hiányával. Ez az otthon is tele van ötletesebbnél ötletesebb megoldásokkal, pedig alapterülete nem haladja meg a 40 négyzetmétert sem. Inspirálódj!

Megnézem
Összes kép (1)

Ultramodern kis lakás 35 négyzetméteren

Igen, vannak hátrányai és előnyei is egy kis lakásnak. Mindenesetre négyzetméterek híján is igényesen berendezhetőek ezek a mini otthonok. Esetenként talán többet is költenek a kis lakásokra tulajdonosaik, mint azok, akiknek egy nagyobb, 80-100 négyzetméteres házuk van.

Megnézem
Összes kép (1)

Fiatalos lendület 34 négyzetméteren

A fotók alapján hihetetlennek tűnik, hogy ez a lakás is csak 34 négyzetméter. Stílusos, fiatalos otthon, ahol a fehér ismét visszaköszön. Nem csoda, tágítja a teret, és könnyen párosítható hozzá harsányabb, élénk színű dekorációs elemek, lakás kiegészítők.

Megnézem
Összes kép (1)

Élet 40 négyzetméteren praktikus ötletekkel

Egy kis lakásnál rendkívül fontos a tárolás, hiszen a konyha eszközöknek, irodaszereknek, piperecuccoknak és egyéb személyes dolgainknak meg kell találni a helyét. Sok fiókkal, rejtett zuggal, és díszdobozokkal ez a probléma is orvosolható pici lakások esetében. 

Megnézem
Összes kép (1)

 És a végére marad a legkisebb: 16 négyzetméteres otthon

 Igen, 16 négyzetméteren is lehet élni. Bár kicsit elképzelhetetlennek tűnik, de nem lehetetlen. 

Megnézem
Összes kép (1)

Amit érdemes észben tartani, ha kicsi a lakásod:

  • Felejtsd el a nagy, nehéz bútorokat
  • Törekedj a praktikumra, és szerezz be pár tárolódobozt
  • A teret a tükrök és a fehér szín is tágítja, így érdemes kis lakás esetében a falakat fehérre festeni. Színes kiegészítőkkel aztán feldobhatod minikuckód!

 (Fotók: HomeDesign, lakbermagazin.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top