Otthon

Adj új stílust az irodaszékednek

Ragadd ki a gurulós székedet az irodai egyhangúságból, és az íróasztal mellett neked is virágos lesz a kedved. A mentőakcióhoz a festékspray és a rózsás anyag mellé már csak egy kis kreatív merészség kell.

Vizsgáld át a széket, hogy megtaláld azokat a csavarokat, melyek eltávolításával leszerelhető az ülőlap és a háttámla.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Az átalakításhoz először szereld le az ülőlapot és a háttámlát, hogy a székvázat aranyszínűre lefújhasd. Míg a váz szárad, fektesd az új anyagot színével lefelé, fordítsd rá az ülőlapot, és körben 10 cm-es ráhagyással szabd ki. Hajtsd fel a szélt az egyik oldalt és meleg ragasztóval rögzítsd az ülőlaphoz, majd átlósan a másik oldalnál is. Haladj körben, a lekerekített sarkoknál folyamatosan ráncolva és feszítve az anyagszéleket. A háttámlát is borítsd be egy-egy, színével befelé fordított vászondarabbal, és összetűzheted a felső ívet és a két oldalt. Miután lehúztad a huzatot, varrd össze ezt a három oldalt. Ha a varrásráhagyást keskenyre vágtad, és becsipkedted, fordítsd a huzatot a színére, bújtasd bele a támlát, és láthatatlan öltésekkel varrd be az alsó nyílást. A hátlapnál kis ollóval vágj nyílást a csavarbemenetnek, és helyükre is kerülhetnek a szék átöltöztetett részei. 

Adj új stílust az irodaszékednek

A teljes cikket a Praktika magazin szeptemberi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu.

További érdekességek a lapból:

Szörnyecskék flakonokból

Állati filc tolltartók

Ökoanyu ötletei az iskolakezdésre

Frissítsd fel Szilvivel! Íróasztal új hangulatban

Hagyomány: őcsényi rojtos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top