Otthon

Nagyüzemben gyártották a hamis mosószert Budapesten

A hamis mosószert gyártó üzemekre csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. 150 millió forintnál is több kárt okozhattak a hamisítók.

Rengeteg hamis mosószerre bukkantak a pénzügyi nyomozók Budapesten. 74,5 tonna mosóport, több mint 1100 hektoliter folyékony mosószert, ezen kívül az üzemben felhasználásra váró 10 tonna sót, 750 kilogramm nátrium-benzoátot, 6 tonna ismeretlen eredetű por mosószert és több tízezer darab csomagolóanyagot foglaltak le.

A nyomozók a XXIII. és a XV. kerületi raktárépületben folyó munka közben leplezték le a mosószer-hamisítókat. Az eddigi információk alapján a mosószerek alapanyagát Szlovákiából rendelték egy román cég nevében, majd a kész termékeket magyar cégeken keresztül értékesítették Németországba. Úgy tűnik, kizárólag külföldi piacra dolgoztak.

A hamisítók saját, fejlett technológiájú gyártósorral dolgoztak, a gyártást receptúra könyv segítette: a hozzávalók között étkezési só és festékanyag is szerepel. A két helyszínen összesen heten dolgoztak – olvasható a NAV tájékoztatásában.

Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt folyik a nyomozás, jelenleg négy gyanúsított van. A jogtulajdonosok előzetes tájékoztatása szerint az okozott kár meghaladja a 150 millió forintot.

Olvass többet a mosószerekről az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top