Otthon

Készíts pluszszobát egy hétvége alatt!

Rágják a füledet a gyerekek a saját szobáért, de nincs lehetőség a lakáscserére? A dolog így sem reménytelen! Némi gipszkartonnal és egy két jó tippel csodákat tehetünk.

Egy család igényei – és így a családi otthonnal szembeni elvárások – folyamatosan változnak. Van, hogy a divat, vagy a lakók ízlése, hangulata alakul, ilyenkor egy festés vagy a függönyök, párnák lecserélése is segíthet. Van, amikor viszont ennél nagyobb, strukturális átalakításra van szükség. Az első gyerek érkezésekor, vagy éppen akkor, amikor a csemeték már elérik azt a kort, amikor nagyobb önállóságra és így saját szobára vágynak, kéne a pluszhelyiség, de nem mindig van lehetőség lakáscserére. De nem is feltétlenül szükséges! Az alaprajz okos átgondolásával a legtöbb otthonban nyerhető pár leválasztható négyzetméter.

Készíts plusz szobát egy hétvége alatt!

Az átépítés, a falak áthelyezése, a rengeteg sitt gondolata sokakat elrettent attól, hogy a lakásban átalakításba kezdjenek. Ekkor jelentenek segítséget a gipszkarton válaszfalak, amelyek gyorsan, egyszerűen és minimális felfordulással kialakíthatók.

Készíts plusz szobát egy hétvége alatt!

“A melegérzetet adó, bizonyos típusok esetén tűzálló gipszkarton festhető, tapétázható, de akár csempézhető is, és attól sem kell tartanunk, hogy a »papírfalon« még a suttogás is áthallatszik majd, hisz szerkezetét hang- és hőszigetelő anyaggal is kitölthetjük. Az alaptechnológia egyszerű, a gipszkarton lapokat fa- vagy acéllemezből kialakított vázelemekre kell felcsavarozni. A válaszfal tartószerkezetét az épület tartószerkezeteihez, például az aljzatbetonhoz, falazathoz javasolt rögzíteni, így biztonságos és sokat bíró szerkezetet kapunk” – mondják az újHÁZ Centrum szakértői.

Készíts plusz szobát egy hétvége alatt!

A pluszfalak sok esetben azért is segítenek, mert újabb tárolóhelyek támaszkodhatnak nekik – ebből pedig a legtöbb otthonban komoly hiány van.

Forrás: újHÁZ Centrum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top