Otthon

Panelfelújítás után: Mintha nem is ugyanaz a lakás lenne

"Szerintem a lakáshoz úgy 40 éve nem nyúltak." – meséli Anikó, aki Veszprémben csapott le egy 53 négyzetméteres, felújításra váró ingatlanra. A két hónapig tartó munkálatok alatt azonban újjászületett a lakás. Nézzük, hogyan sikerült a látványos felújítás!

Anikóék olyan komolyan vették az átalakítást, hogy még a szobák elrendezését is megváltoztatták, és a konyhát is áthelyezték. A két hónapos munka összesen hárommillió forintot emésztett fel, amelyhez néhány szakembert is igénybe vettek, de nagyon sok dolgot saját maguk terveztek és valósítottak meg.

“Adott volt egy elég sötét, 1,5 szobás, hallos lakás, amiből két hónap elteltével 1+2 félszobás, amerikai konyhás nappalival rendelkező, felújított exkluzív lakás lett” – mondja Anikó, érzékeltetve az átalakítás mértékét.

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

A végeredményt látva elmondhatjuk, hogy a viszonylag kis alapterületű lakás kinőtte a tipikus panel negatív jellemzőit, és jól élhető otthon lett belőle. Anikó is boldog, mert a felújítással élhető életteret teremtett fantáziájára és a szorgos takarékoskodásra alapozva.

Sokan korlátozott anyagi lehetőségeik miatt egy ilyen alapos felújítást nem egy lépésben tudnak le. Anikó viszont gyorsan, egyszerre végzett minden munkával, mert előtte hosszabb időn át gyűlt lakáscélú megtakarítása – és ez, az állami támogatással kiegészítve, már lehetővé tett egy ilyen nagyobb beruházást is.

Ha te is pár éven belül újjávarázsolnád otthonod, akkor most Anikónál is kedvezőbb helyzetben vagy, mert lakáscélú megtakarítás esetén nem csak az állami támogatásra, de a Kamatbónusz egyszeri extra kamatára is számíthatsz az első megtakarítási évben. A Kamatbónusz a Fundamentánál érhető el, a legfontosabb tudnivalókat ezen az oldalon gyűjtötték össze.

Itt könnyen fel is veheted a kapcsolatot munkatársaikkal, hogy neked is lehessen lakásszámlád és igénybe vehesd az állami támogatást és az extra kamatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top