Otthon

Praktikus felújítás: így újult meg egy apró panellakás

Az első otthonomban megvalósíthattam a lakásálmaimat – adott hangot örömének Krisztina a beköltözés után. A 35 négyzetméteres ingatlanhoz egymást váltó albérlők után jutott hozzá, és így fel kellett újítania. A viszonylag kicsi alapterület és a panel társasház adottságai miatt érdekes, de ötletes megoldásokhoz kellett folyamodnia.
Praktikus felújítás: így újult meg egy apró panellakás

A lakást Krisztina megörökölte, így a vásárlásra nem kellett költenie, a felújítás pedig 2 millió forintba került. Ebből Krisztina ügyesen kihozta az ajtók, ablakok és radiátorok cseréjét, az új bútorokat, a burkolatokat és a festést, a gépészetet, valamint a szakemberek munkabérét is.

A munkát nyílászárók cseréjével kezdték, valamint a beltéri ajtók kiiktatásával. Így a kis, 35 m2-es lakás egyből sokkal tágasabbnak hat. Krisztina mindig is natúr színekkel és a barnával szerette volna körbevenni magát, így végül a szín több árnyalata is felkerült a falakra, miután a vezetékeket is kicserélték.

A végeredményt látva elmondhatjuk, hogy a kis alapterületű lakás kinőtte a tipikus panel negatív jellemzőit, és élhető kecó lett belőle. Krisztina is boldog, mert a felújítással hangulatos életteret teremtett fantáziájára és a szorgos takarékoskodásra alapozva.

Megnézem
Összes kép (1)

 Sokan korlátozott anyagi lehetőségeik miatt egy ilyen felújítást nem egy lépésben tudnak le. Krisztina viszont gyorsan, egyszerre végzett minden munkával, mert előtte hosszabb időn át gyűlt lakáscélú megtakarítása – és ez, az állami támogatással kiegészítve már lehetővé tett egy ilyen nagyobb beruházást is.

Ha te is pár éven belül újjávarázsolnád otthonod, akkor most Krisztináénál is kedvezőbb helyzetben vagy, mert lakáscélú megtakarítás esetén nemcsak az állami támogatásra, de a Kamatbónusz extra kamatára is számíthatsz az első évben. A Kamatbónusz a Fundamentánál érhető el, a legfontosabb tudnivalókat ezen az oldalon gyűjtötték össze. Itt könnyen fel is veheted a kapcsolatot munkatársaikkal, hogy neked is lehessen lakásszámlád és igénybe vehesd az állami támogatást és az extra kamatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top