Otthon

Így teheted egészségesebbé a hálószobádat

A hálószoba atmoszférája, levegője különösen fontos, hiszen itt pihened ki a hosszú munkanapok fáradalmait! Segítünk, hogy hálód még egészségesebb lehessen!

1. Tisztítsd a levegőt!

A tiszta, friss levegő elengedhetetlen egy nyugodt alvást ígérő hálószobába. Ezt egészen egyszerűen is elérhetjük, például rendszeres és alapos szellőztetéssel, illetve a megfelelő szobanövényekkel, de használhatunk mesterséges légtisztítókat is!

2. Ne csak az ágyneműt tisztítsd

Nagyon fontos, hogy az ágy körül a legnagyobb tisztaság uralkodjon, már csak azért is, mert páratlan érzés belefeküdni egy ropogós, illatos, makulátlan ágyba. Az persze természetes, hogy az ágyneműt időről időre kimossuk, de ne feledkezzünk meg az egész ágy kiszellőztetéséről sem: például reggelente, mielőtt beágyaznánk, hagyjunk mindent levegőzni – így megakadályozhatjuk, hogy nem kívánatos nedvesség maradjon az ágyban és az ágyneműben.

Így teheted egészségesebbé a hálószobádat

3. Figyeljünk a rejtőzködő rosszakarókra!

Különféle méreganyagok elbújhatnak a memóriaszivacsos párnákban vagy az ágyunkban akkor, ha munkahelyi papírokat, laptopot és más nem kívánatos holmit hordunk rá. Figyeljünk rá, hogy tartsuk távol az olyan tárgyakat, amelyekkel baktériumokat vihetünk az ágy területére, és mindig alaposan tisztítsuk azokat a részeket, ahol az ártalmas elemek megbújhatnak. 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top