Otthon

Nézz be egy csodaszép vidéki kúriába – fotók

Fiatalkori fellángolás helyett egy életre szóló kalanddá vált Zita és családja számára a bozsoki malom, amelyből nemcsak csodás otthont alakítottak ki, de a falusi turizmus egyik gyöngyszemévé is változtatták.

Zita és férje még fiatal párként biciklizett először Bozsok környékén. A festői táj, az aprócska falu bája annyira magával ragadta őket, hogy később minden évben visszatértek ide, és elhatározták, ha tehetik, egyszer ideköltöznek, és igyekeznek másoknak is lehetővé tenni, hogy felfedezzék ezt a gyönyörű vidéket.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

A választásuk a több száz éves öreg malomra esett, amit öt év kemény munkájával újítottak fel. Minden részletre ügyelő, fáradságos munkájuknak köszönhetően a főépület mellett a régi pajta és az istálló is új életre kelt, a belső udvarban pedig nyári konyhát alakítottak ki kemencével és grillsütővel.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

Mindemellett azonban egy olyan problémával is meg kellett küzdeniük, mint a forrás kivezetése, ami épp a főépület alatt fakad, de mostanra a telekhatáron ér ki a felszínre, kristálytiszta vizéhez így a környékbeliek is könnyebben hozzáférnek.

Fotó: Téglásy Zsuzsa
Fotó: Téglásy Zsuzsa

(Styling: Horváth Vera)

A teljes cikk az OTTHON magazin augusztusi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

További érdekességek a tartalomból:

Óceánparti búvóhely Dél-Afrikában

Egyedi eklektika Buda zöldövezetében

Tervezz velünk konyhaszigetet

Modern kiskert a városban

Nosztalgia dáliával

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top