Otthon

Így készíts buborékfújót házilag

Remek nyári móka a buborékfújás! Inkább nem vennél hozzá szettet a a játékboltban méregdrágán és feleslegesen? Nem baj! Készítsd el inkább házilag a buborékfújót!

 A gyerekek imádnak szappanbuborékot fújni, és lássuk be, néha felnőttként is jó móka nézni, ahogy szállnak a szép színes bubik. Lehet is kapni buborékfújó szetteket, folyadékot, pálcikával kis műanyag dobozban, de ezek nagyon hamar elfogynak és elég drágák. Ráadásul miután elfogy a folyadék, dobhatjuk ki az egész szettet, mert már nem tudunk vele mit kezdeni. Te is gondoltál már rá, hogy milyen jó lenne, ha házilag is tudnál buborékfújót készíteni? Lehetséges, és nem is olyan bonyolult. Mutatjuk, hogy kell

 Készíts buborékfújót házilag: a folyadék

Hozzávalók a házilag elkészíthető buborékfújó folyadékhoz:

  • 5 dl langyos víz
  • 2,5 dl mosogatószer
  • 3 evőkanál glicerin
  • 1 teáskanál cukor

A langyos vízhez lassan öntsük hozzá a mosogatószert, majd a többi hozzávalót, óvatosan keverjük össze (ne habosítsuk), majd 24 órán át hagyjuk állni!

Készíts buborékfújót házilag: amivel fújunk

Ha nincs kis műanyag dobozunk pálcikával, amit a boltban vettünk, máshogy is megoldhatjuk a dolgot. Például úgy, hogy egy vastagabb kerek befőttesgumit cérnával egy hurkapálcára erősítjük, egy lapos tálból tudjuk vele felvenni a buborékfújó folyadékot.

Egy műanyag palack szája is jó szolgálatot tehet, de készíthetünk buborékfújó pálcikát egyszerű drótból is.

kép: HomeSpunThreads
kép: HomeSpunThreads

Még több buborékfújó az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top