Otthon

Kiderült, hogy az ideális babaszoba nem rózsaszín vagy kék, hanem fekete-fehér

A legfrissebb kutatások szerint a színek igenis fontosak a babák fejlődésében, és a korai szakaszban a fekete-fehér színekkel tehetünk a legjobbat nekik!

A babaszobák általában (nemtől függően) rózsaszín vagy kék színekben pompáznak, és ösztönösen amúgy is hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a kicsik örülnek majd az élénk, vibráló színeknek.

Kiderült, hogy az ideális babaszoba nem rózsaszín, vagy kék, hanem fekete-fehér

Pedig a korai fejlődési szakaszban az ideálisak a fekete és fehér színek egy friss kutatás szerint. Három hónapos korig a babák csak szürkeárnyalatosan látnak, ezért ezekkel a színekkel fejleszthetjük legjobban agyműködésüket. Három hónapos koruktól aztán már nemcsak élesebben látnak, de színeket is érzékelnek – ilyenkor érdemes élénkebb színekkel feldobni a baba szobáját.

6-12 hónapos korban aztán jöhet még több szín, vibráló játékok és könyvek, amiktől a környezet érdekes és ingergazdag lesz – később, mikor a gyerek elkezd beszélni, még fontosabb, hogy színekkel stimuláljuk, így kifejlesztheti színsémáit, és agyműködése is tovább fejlődhet.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top