Otthon

5 tipp, hogyan alakíts ki meditációs sarkat az otthonodban

Ahhoz, hogy le tudd csendesíteni az elméd, elengedhetetlen, hogy legyen egy nyugodt kuckó, ahová elvonulhatsz.

A meditáció megdöbbentően hatásos technika a nyugodtabb hétköznapok és a stresszmentesebb élet eléréséhez. Sokan mégis abban a hitben élnek, hogy nem nekik való. Pedig napi pár perc csendes elmélkedés bárki idejébe belefér – és bármilyen hihetetlen is, már ezzel a napi 2-3 perccel jelentős eredményeket érhetünk el. Ha téged is az akadályoz, hogy nem találsz helyet, ahová elvonulhatnál, olvass tovább, hogy megtudd, miként alakíthatsz ki saját meditációs sarkot az otthonodban!

5 tipp, hogyan alakíts ki meditációs sarkat az otthonodban

1. Így válassz helyet: A konyha és a nappali területét kerüld el. Ha egyterű lakásban élsz, válaszd valamelyik sarkát! A fényt a személyiségedhez válaszd: ha alapból izgágább típus vagy, válassz sötétebb helyet, ha viszont alapvetően nyugodt alkat vagy, nyugodtan rendezkedj be az ablak közelébe.

2. Maradj ülve: olyan ülőalkalmatosságot válassz – párna, fotel, jógamatrac –, ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen, ugyanakkor egyenes háttal, biztos gerinccel tudj ülni!

3. Illatosíts: Egy jól megválasztott illat segíti a koncentrációt és az elmélyülést. Levendula, citromfű, narancs, vanília – válassz olyat, ami kellemes érzettel tölt el és megnyugtat.

4. Érezd jól magad: Ha neked extra párnák, takarók vagy kisasztal kell a teljes kényelemhez, pakold ezeket is a sarokba! Nem árt valami dekoráció sem: egy szobor, kép vagy növény tovább fokozhatja a komfortérzetet. Csak vigyázz, hagyj teret az energiának is: ne zsúfold túl a kuckód.

5. Hangolódj rá: berendezted a tökéletes meditációs kuckót, ám a hangos szomszédok tönkreteszik az élményt? Keress valamilyen megnyugtató, meditációs zenét vagy hanganyagot, ami a segítségedre lehet, hogy megszabadulj a külvilág zajaitól.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top