Otthon

1 narancsból 2 liter narancslevet is elkészíthetsz ezzel a fantasztikus trükkel!

Nem varázslat, hanem nagyon is valóság: mindössze egy narancs felhasználásával 2 liter házi narancslé készíthető! Mutatjuk, mi a trükk.

 Most biztos azt gondolod, ez lehetetlen, hiszen még egy nagyobb narancs levét kifacsarva is maximum egy deciliternyi narancslevet kapsz. Na igen, de ebben az esetben a narancslé egészen máshogy készül, mint a hagyományos gyümölcsfacsaró segítségével!

Szükséged lesz hozzá 1 narancsra, 2 liter vízre, 9 evőkanálnyi cukorra, és egy fél citromra. Az első dolgod, hogy a megmosott narancsot legalább 2 órára mélyhűtőbe tedd. Ezután vágd fel cikkekre a narancsot és adj neki 20 percet, hogy kiengedjen, majd daráló segítségével pépesítsd. Az így kapott pépet tedd lábosba, öntsd fel a 2 liter vízzel és forrald fel. Utána kapcsolj közepes lángra, majd hagyd 10 percig hűlni. Nem maradt más dolgod, mint leszűrni a narancslevet és hozzáadni a cukrot, valamint a citrom levét. Hagyd teljesen kihűlni, és már ihatod is!

 

Forrás: 5-minute crafts

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top