Otthon

Zseniális módszer a vízkő és a rozsda ellen – videó

Csillogó konyha pár perc alatt természetes tisztítószerrel? Nézd meg, mennyi mindenre jó ez az egyszerű, vegyszermentes konyhai trükk!

Zseniálisan egyszerű a módszer, amellyel könnyedén eltüntetheted a mosogatódról, az evőeszközeidről és poharaidról a rajtuk éktelenkedő vízkövet, rozsdát.

 Nem kell más hozzá, mint:

  • egy grapefruit
  • kés
  • nagyobb szemű só

Vágd félbe a gyümölcsöt, szórd rá a sót, majd dörzsöld át vele a tisztítandó felületet. Könnyebben hozzátapad a só a grapefruithoz, ha belemasszírozod kicsit a gyümölcs húsába használat előtt. Ha makacsabb a szennyeződés, hagyd rajta a grapefruitot pár percre, a legjobban fém-, porcelán- és üvegfelületen működik a módszer. A dörzsölés következtében a sószemcsék lekaparják a szennyeződést a felületről, a grapefruit leve pedig savas kémhatású, így oldja a vízkövet és a kisebb rozsdafoltokat. Szivacsként lehet használni a gyümölcsöt továbbá kádak és csaptelepek tisztításakor is. 

Ám vigyázat: ez a trükk leginkább a vízkő-, illetve szappanmaradványokat távolítja el, a baktériumokat és más makacsabb szennyeződéseket nem, így a mosogatást és fertőtlenítést nem helyettesíti. Próbáld ki, és gyönyörködj a csillogó és grapefruitillatú, új konyhádban!

 Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top