Otthon

Űzd ki az otthonodból a szúnyogokat – tuti tippek

A nyugodt éjszakák, a hangulatos, meleg nyári esték igazi megrontói a szúnyogok. Elviselhetetlenné tudják tenni a mindennapokat nemcsak a teraszon, de az otthonodban is. Itt az ideje, hogy végleg kiűzd a vérszívókat az otthonodból!

A szúnyogok ellen rengeteg vegyszeralapú riasztó, védőszer található a boltok polcain. Bár ezek hatásosak, valljuk be, nem túl olcsók, ráadásul hajlamosak vagyunk pillanatok alatt elfújni magunkra az apró spray-k tartalmát. Mivel komoly szúnyoginvázió várható erre a nyárra, összegyűjtöttünk pár természetes módszert, amelyek segítségével kiűzheted az otthonodból, erkélyedről is a vérszívókat. 

 Tuti tippek teraszra

Ha idegenkedsz a vegyi alapú szúnyogriasztóktól, akkor a természet is számos hatásos fegyvert kínál a rovarok elleni küzdelemben. A szúnyogok sok természetes illatot nem kedvelnek:

1. Gyógynövények

A legtöbb gyógynövény távol tartja a szúnyogokat. A rozmaring, a citromfű, a menta, a levendula, a babér, a körömvirág, a szegfűszeg, a bazsalikom, az oregánó mind-mind nagyszerű szúnyogriasztó. Ültess egy kis cserépbe ezekből a fűszernövényekből, és helyezd a konyha, a háló, a nappali ablakába vagy ültess ki egy-két bokrot a teraszra.

Űzd ki az otthonodból a szúnyogokat - tuti tippek

2. Ecet

Igaz, az emberi orrnak is kellemetlen, de az ecet is csodákra képes. Ha teraszon vagy kertben próbálkozol vele, akkor valamivel elviselhetőbb a tömény illat, de nem a szúnyogok és a rovarok számára.

3. Illóolaj

Az illóolajokat is bevetheted a vérszívók ellen, például párologtass fodormentaolajat nyitott ablak közelében, így biztosra veheted, hogy messzire elkerülik annak környékét is a szúnyogok.

TIPP: Az illatos muskátlik, főleg a citromillatúak, hatással vannak a szúnyogokra, érdemes beszerezni pár tövet.

Űzd ki az otthonodból a szúnyogokat - tuti tippek

Tuti tippek lakásba

A szúnyogmentes életről úgy tudunk a legjobban gondoskodni, ha felszerelünk szúnyoghálókat az ablakokra, teraszajtóra. Ha valamiért nem jön be ez a megoldás, akkor van más lehetőséged is:

4. Szegfűszeg

Hajtogass gézből kis tasakokat, majd töltsd meg őrölt szegfűszeggel, és helyezd el a lakás különböző helyiségeiben. Illata kellemes és rendkívül hatékony is.

5. Gesztenye és diólevél

Gesztenye- és diólevélből készíts főzetet, és öntsd lapos tálkákba. A főzet illata hatásos szer a vérszívók ellen. Néhány naponként cseréld a főzetet és nyugalmad lesz.

6. Kamilla és menta

Természetes szaghatást érhetünk el a borsmenta, a kamilla, a menta és a bazsalikom illatával, melyekkel szintén távozásra bírhatjuk a szúnyogokat a lakásból.

Űzd ki az otthonodból a szúnyogokat - tuti tippek

TIPP: Teraszon, kertben hatékony védelmet nyújt a jellegzetes illatot árasztó füstölő is. Ezek lassan izzanak, szélvédett helyen pedig hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

(Fotók: pinterest)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top