Otthon

Alacsonyabb villanyszámla okos építészeti megoldással

A VELUX vállalat újgenerációs fénycsatornáival természetes módon biztosítható az ablaktalan helyiségek – például az előszoba vagy a fürdőszoba – bevilágítása, de beépítésével csökkenthető a napközben aktívan használt terek mesterséges világításának igénye is. Ezáltal egyszerre tehetjük komfortosabbá lakásunkat és spórolhatunk a villanyszámlán.

Ahhoz, hogy napközben aktívak és a produktívak legyünk, fontos, hogy minél több természetes fényhez jusson szervezetünk. Jól megfigyelhető, hogy nappal kerüljük azokat a helyiségeket, ahol csak kevés a természetes fény, mesterséges világítás mellett pedig gyakran fáradtabbnak érezzük magunkat, és gyorsan ránk tör az álmosság. Azonban sok otthonban vannak olyan helyiségek – például az előszoba –, ahol lehetetlen ablak beépítése és csak a lámpafény jelenti az egyetlen megoldást. 

Alacsonyabb villanyszámla okos építészeti megoldással

A cégcsoport által kifejlesztett új technológia lehetővé teszi, hogy a természetes fény akár az előszobákba, a gardróbokba vagy a teakonyhákba is eljusson, és ezáltal olyan terek jöjjenek létre, ahol szívesen tartózkodunk napközben is. A VELUX fénycsatorna ugyanis lehetővé teszi minden olyan ablaktalan helyiség bevilágítását, amely nem határos közvetlenül sem a homlokzati fallal, sem a tetővel. Jellemzően az egyszintes, ún. mediterrán stílusú házakban, illetve a családi vagy társasházak legfelső szintjein találhatók azok a napi életvitel szempontjából kisebb használati értékkel bíró terek, amelyekben a fénycsatorna jó szolgálatot tehet.

(Forrás: velux.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top