Otthon

Egyetlen ember él a borsodi szellemfaluban

Egészen hihetetlen településre bukkant Borsodban az Urbex Hungary csapata. Az elnéptelenedett, romos épületek szellemfalujában mindössze egyetlen ember él. Barangold be az elnéptelenedett falut a különleges videó segítségével.

Nagyecsér mindössze néhány kilométerre található Mezőnagymihálytól. Az egykori tanyaközpont mára teljesen elnéptelenedett. A környék a 20. század elején népesült be a korábbi nagybirtok felparcellázását követően, ahol nagyjából harminc házat építettek fel. A borsodi település lakói leginkább mezőgazdasággal, állattartással foglalkoztak, de Nagyecséren kocsma, szatócsüzlet, két kovácsműhely és cipészműhely is megnyitotta idővel a kapuit. 1930-ban a település már három utcából állt, a negyvenes években iskolát és templomot is építettek.

Nagyecsér fénykorát a második világháború előtt élte, majd a szocialista érában folyamatosan veszítette el lakosságát. A lakók megöregedtek, a fiatalok inkább a városban keresték boldogulásukat. A település 2001-ben már csupán hét (!) lakónak adott otthont, 15 évvel később pedig gyakorlatilag teljesen kihalt, mindössze egyetlen ember él a földúton megközelíthető szellemfaluban – derül ki az Urbex Hungary videójából.

(Boon)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top