Otthon

Nyilvános könyvtárat nyitott az otthonában – fotók

AZ egykori könyvelő azt szeretné, ha minél több gyerek olvasna, tanulna, akkor is, ha szegény családban él.

Egy filippínó nyugdíjas, Hernando Guanlao nyilvános könyvtárat nyitott az otthonában, ahol a szegény gyerekek számára kölcsönöz könyveket, teljesen ingyen.

A helyi közösség számára nagyon fontos ez a lehetőség, ugyanis sok gyerek nem járhat iskolába azért, mert a családja nem engedheti meg magának, vagy ha el is kezdik a tanulást, sokan kimaradnak időközben és inkább dolgozni mennek.

Nyilvános könyvtárat nyitott az otthonában

Manilában ugyan majdnem ötven közkönyvtár üzemel, ezek azonban tagdíjat szednek, illetve más szigorú feltételeket is szabnak a tagsághoz, így nagyon sokan nem tehetik meg, hogy beiratkozzanak.

A férfi 2000-ben indította el a kezdeményezést. Akkoriban a könyvtár a saját könyveiből állt csupán, az évek folyamán azonban egyre több és több könyvet ajánlottak fel a különleges könyvtár számára. Ma már ezernyi mű közül válogathatnak az olvasni vágyók.

Nyilvános könyvtárat nyitott az otthonában

A könyvtárból bárki akárhány könyvet elvihet, és akkor kell visszavinnie, amikor akarja. Vagyis a szabály az, hogy nincs szabály.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top