Otthon

Világkupát nyert gazdájával a magyar juhászkutya

Az 5 éves Lito Franciaországban győzedelmeskedett a belga juhászkutyák világbajnokságán, a versenyre 34 országból 135 eb érkezett.

A világbajnokság három részből áll: pontozzák a kutyák engedelmességét, nyomkövető és őrző-védő képességét. Mindhárom feladatban 100 pontot lehet elérni. Lito az engedelmességre 98, a nyomkövetésre 95, az őrzés-védésre 97 pontot kapott, ezzel az eredménnyel megnyerte a szombati világkupát, és elindulhatott a legjobb húsz kutya számára rendezett vasárnapi megmérettetésen, melyen fél ponttal túlszárnyalta előző napi teljesítményét és megszerezte az abszolút világbajnoki címet a Belga Juhászkutya Világszövetség versenyén.

working-dog.eu

Lito ősszel lesz 5 éves, kiemelkedő vérvonalból született, 8 hetes korában került Kivágó Arnoldhoz, aki nemcsak kiképzője, hanem gazdája is az ebnek. A juhászkutya kiképzése már kicsi korában elkezdődött: kezdetben naponta többször 5-10 percet gyakorolt, majd heti 3-4 nap különböző kategóriákban elvégzett edzés következett, amikor hol az őrzés-védést, hol pedig a nyomkövetést gyakorolta.

(via Inforádió, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top