Otthon

Egy otthon, ipari és vintage stílusban

Külföldön töltött éveik után Lászlóék olyan otthonra vágytak, ahol újra megtalálhatják gyökereiket. Ahol tapinthatóak a múlt értékei, miközben a négytagú család nyitott és természetközeli gondolkodásáról is árulkodik. Abban, hogy mindez megvalósuljon, Gampel Szilvia enteriőrtervező volt a segítségükre, aki felkutatta a nagyi padlását, sőt Nyíregyházán is járt néhány régi liszteszsákért, hogy a modern budapesti otthon kicsit ipari, kicsit vintage, és mindenekelőtt szerethető legyen.

Budapest mindig nyüzsgő belvárosa, a Király utca és környéke örök szerelem a feleség, Viki számára. Itt nőtt fel, és most, hosszú évek után, immár családostól újra róhatja az ismerős utcákat. Habár azóta sorra nyíltak a csinos boltocskák, designüzletek és a szórakozóhelyek ezen a részen, az öreg téglafalak ma is a régiek. “A lakásunk tetőteraszáról épp rálátni arra a háztömbre, ahol a nagymamám lakik, és az Operaház teteje is feltűnik, ahol gyerekként énekeltünk.” Ez a belső kétszintes lakás Lászlót is rögtön elbűvölte, aki természetvédelemmel foglalkozik, így cseppet sem bánta, hogy két teraszt kell zöldellő városi oázissá alakítania.

Fotó: Imre Barnabás
Fotó: Imre Barnabás

Amikor megvásárolták új otthonukat, rögtön bezárták az ajtaját. Két hónapig vártak egy rövid, de szerencsés találkozásra. Vikinek és Gampel Szilviának, a Sylburyhome enteriőrtervezőjének ugyanis mindössze három órája volt arra, hogy a csupasz falak között megbeszéljék, milyen otthonra vágyik a család. Szó volt természetszeretetről, a régi tárgyak tiszteletéről, de a loft lakások kissé bohém hangulata, fémes felületei is szerepeltek a kívánságlistán. Aztán Viki repülőre szállt, és ettől a pillanattól fogva e-mailek röpködtek ötletekkel, színkódokkal, frissen felkutatott bútordarabok vagy épp egy parasztházban fellelt fagerenda fotóival. És néhány telefonbeszélgetésből az is kiderült, hogy minden a lehető legjobb úton halad a felé, hogy a nosztalgikus és vintage tárgyak, néhány ikonikus designdarab, valamint a tulajdonosok korábbi lakásából hozott kincsek megtöltsék élettel a lakást.

(Styling: Horváth Vera)

Fotó: Imre Barnabás
Fotó: Imre Barnabás
Fotó: Imre Barnabás
Fotó: Imre Barnabás
Egy otthon, ipari és vintage stílusban

A teljes cikk az OTTHON magazin májusi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

Budai lakás pasztell eleganciával – fotók

Modern felújítás a főváros közelében

Hófehér garzon német precizitással

Finom szirmok, ehető virágok

Segítünk megtervezni a beltéri lépcsőt

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top