Otthon

10 bámulatos kerti konyha

Ki ne vágyna csodás kerti konyhára, ahol hétvégenként finomabbnál finomabb ételeket készíthet, a nyári meleg estéken pedig kiülhet a családdal vagy a baráti társasággal beszélgetni? Ha kerti konyha építésén gondolkodnál, 10 szuper ötletet mutatunk hozzá.

Kertes házak már-már nélkülözhetetlen részét képezik a kerti grillezők, a szalonnasütő- és bográcsozómegoldások, de egyre több otthonban látni komplett kerti konyhákat is. A szabadban sütés-főzés élménye nem csupán az egyedi, utánozhatatlan ízű ételek elkészítésében rejlik. Előnye az is, hogy az ételszagot ez esetben nem szükséges fél napon át szellőztetni a lakásból, a teraszon elfogyasztott ebéd vagy vacsora pedig egészen másként esik, mint a szűkebb zárt konyhában vagy étkezőben tálalva.

Számtalan egyéb indokot találhatunk még, miért is érdemes kerti konyhát építeni. Ha már idén nyáron ilyesmiben gondolkodnál, a tervezéshez mutatunk 10 ötletet. Inspirálódj velünk a bámulatos kerti dekorációs megoldásokból.

1. Sövény mellé épített kerti konyha

Az árnyékot adó sövény mellé épített kerti konyha egyik legnagyobb előnye, hogy a bokrok eltakarják a szabadtéri főzőcskézés látványát a kíváncsiskodó tekintetek elől.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

2. Minden kéznél kertikonyha-megoldás

Kis kertek tökéletes megoldása ez a kerti konyha. Praktikus, mert minden elérhető távolságban található a központi grillsütögető mellett. Érdemes a kerti konyhai trükköket ellesni.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

3. Egy átgondolt kertikonyha-ötlet

Nagyobb teraszokon mutathat jól ez az alapvetően nem sok helyet igénylő kerti konyha. A hozzáépített bárpulton a frissen elkészült ételeket is elfogyaszthatjuk.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

4. Mértani pontossággal épített kerti konyha

A szögletes főzőtér “kimértségét” remekül oldja a félkörívben épített étkezőpult.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

5. Apró kertek ideális kerti konyhája

Ez a megoldás kert hiányában még a kis méretű balkonon, erkélyen is elférhet.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

6. Káprázatosan szép kerti konyha

Elismerjük, ez a kertikonyha-ötlet nem valósítható meg mindenhol. Térigénye miatt kifejezetten tágas kertekben mutat jól, és a költségesebb megoldások közé tartozik. Ugyanakkor a félköríves tervezés a háttérbe épített pergolával bámulatosan jól mutat.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

7. Az elegáns kerti konyha

A kőből épített boltívek a fagerendákkal igazi vidéki romantikus hangulatot csempésznek a kertbe.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

8. Egyszerű és mégis látványos kerti konyha

Egyszerűen és olcsón kivitelezhető látványos nyári konyha megoldás, és még saját fűszerkertet is készíthetsz mellé.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

9. Újra divatban a kemencés kerti konyha

Manapság ismét reneszánszát éli a kemence építése. Nem meglepő, hiszen a legfinomabb, a régi idők ízeit felelevenítő ételek ebben készülnek. Persze, ahhoz, hogy ne égessük oda minduntalan a kemencés pizzát, érdemes a speciális hőmérőt beszerezni.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

10. A romantikus kerti konyha

Valójában nem is konyha, hanem kerti étkező. Mégis annyira jól mutat és annyira kreatív megoldás ez az alapvetően olcsón és gyorsan összeállított asztal a padokkal, hogy nem maradhatott ki.

10 bámulatos kerti konyha megoldás

Olvass még kertikonyha-ötletekről az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top