Otthon

Csináld magad: kerti mozaikos járda

Saját magad készíthetsz csodaszép mozaikos járdát a kertedbe különösebb szaktudás nélkül. Kedvcsinálóként 10 gyönyörű ötletet is megmutatunk.

A kerti mozaikos járda építését természetesen szakemberre is bízhatod, de miért is ne próbálkozhatnál meg vele te is. Csináld magad, mutatjuk a részleteket.

Csináld magad: így készül a mozaikos kerti járda

A kerti térkövek lerakása némi előkészületet igényel. Először is érdemes a mintát megtervezni. Amikor ezzel elkészültél, szerezd be a szükséges méretű és színű térköveket, kisebb-nagyobb kavicsokat.

Csináld magad: kerti mozaikos járda

Jelöld ki a kertben a területet, majd a talajra nagyjából 20 centiméteres magasságban szórj sódert – ez fogja megtartani a térkövet, ugyanakkor az esővíz elvezetését is segíti. A sóderréteget homokkal fedd be, simítsd vízszintesre, és máris rakhatod a megálmodott minta szerinti köveket a felületre. A leszintezett talajra már nem szabad rálépni, hiszen ellenkező esetben máris odaveszett az eddigi munkád, a dekoráció egyenetlenné válhat.

Csináld magad: kerti mozaikos járda

Az építésnél javasolt a szegélykövezésre is gondolni, hiszen így sokkal tartósabb lehet a kerti járda, melynek szélei a későbbiek során sem süllyednek be. A kavicsokat, térköveket gumikalapáccsal tudod a leginkább a helyükre illeszteni. Az elkészült dekoráció bámulatosan feldobja a kertet.

Csináld magad: kerti mozaikos járda

A munka utolsó lépéseként a térkőből összeállított kerti dekoráció felületét előbb homokkal szórd be, majd a fugázóanyaggal, annak előírása szerint töltsd ki a réseket.

Az elkészült dekoráció önmagában, nagyobb térkövek lerakása nélkül is mutatós, főként miután a növények utat törnek maguknak, és benövik a réseket.

Csináld magad: kerti mozaikos járda

10 gyönyörű ötlet a kerti mozaikos járda mintázatához

Megnézem
Összes kép (1)

További kerti csináld magad cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top