Otthon

Óriási bajban a családi házban lakók

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) csak az arra megfelelő zsákokban viszi el a kerti szemetet, ám az általuk jónak vélt darabból hiány van.

Egyelőre gondban van mindenki, aki zöldhulladékot vitetne el az FKF-fel, mivel a régi zsákokat lecserélték, az újakat viszont még nem lehet kapni mindenütt. A 444-nek például egy olvasó azt írta: “Tisztára olyan a szitu, mint pár éve az olaszoknál, ahol a maffia kukáscégei szopatták az önkormányzatokat. Csak nálunk az önkormányzati FKF szopatja a népet.”

Az illető megjegyezte, hogy a zöldhulladékgyűjtőket Mol-kutakon is árulták, de már nem. A lap szerint a zöldövezeti lakók mindenféle zsákokba gyűjtik a kerti szemetet, amit a kukások nem szállítanak el. Megkeresték az FKF ügyfélszolgálatát, ahol azt mondták, hogy a zöldhulladékgyűjtésre  való zsákokat az Ecseri úti központi ügyfélszolgálatukon és a hulladékudvarokban is be lehet szerezni, amit megerősített Dorogi Gabriella, az FKF szóvivője is.

Erről a zsákról beszélünk - Fotó: FKF
Erről a zsákról beszélünk – Fotó: FKF

“A szemétrendelet [385/2014 (XII. 31.) Kormányrendelet] alapján idén január 1-jétől a zöldhulladékot kizárólag biológiailag lebomló zsákokban lehet gyűjteni. A korábbi zsákok nem ilyenek voltak, ezért azokat bevonták a viszonteladóktól is, akiket egyelőre még nem tudtak ellátni új típusú zsákokkal. Miután megfelelő mennyiség áll a rendelkezésre, megkezdjük majd a kiszállítást” – írta a lapnak Dorogi. Azaz a zsákokra még várni kell egy keveset, vagy a megjelölt helyeken kell beszerezni.

Pontos infók a zöldhulladék-gyűjtésről az FKF honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top