Otthon

Falra mászó babakocsik

Megmutatjuk, hogyan tárold a babakocsit az előszobában úgy, hogy azzal még helyet is megtakarítasz.

Rengeteg poszt és cikk foglalkozik azzal, milyen pelenkázótáskát válasszunk, milyen babakocsira akasztható tárolót vásároljunk, de arról már sokkal kevesebb szó esik, hogy hova tegyük a járgányt, amikor hazaérünk.

Falra mászó babakocsik

A babakocsi a legtöbb gyerekes családnál mindennapos használati eszköz. Jövünk-megyünk, saras lesz, koszos lesz, de csak be kell tolni a házba. Ha egy városi lakásban lakunk, akkor a babakocsit be kell tolnunk az előszobába. Tovább semmiképpen, de odáig mindenképpen.

Ha kicsi a lakás, kicsi az előszoba is, ezért érdemes a kocsit szekrénybe rejteni vagy falra akasztani. Ha előrelátóak vagyunk, akkor úgy rendeztük be az előszobát, hogy ott legyen hely az összecsukott kocsinak. Ez lehet egy külön, erre a célra kialakított szekrény, de akár a szekrény teteje is.

Falra mászó babakocsik

Ha éppen nincs lehetőségünk szekrénybe süllyeszteni a kocsit, vagy nem tudjuk olyan kicsire összecsukni, akkor marad a falra akasztás. Ezt a módszert egyébként a családi házban élőknek is javasoljuk, hiszen megkönnyíti a babakocsi raktározását akár a garázsban vagy tárolóban is.

Fúrjunk fel a falra a babakocsink súlyának megfelelő teherbírású akasztót, amire aztán a babakocsi típusától függően vagy a kerekeinél vagy a fogójánál fogva fel tudjuk akasztani. Kampó helyett felfúrhatunk akár egy polcokhoz való konzolt is. Ha pedig nem szeretnénk, hogy a fal koszos legyen, tegyünk mögé fel védő gyanánt egy szőnyeget.

Falra mászó babakocsik

1. Konzol, Ikea, 150 forint
2. Dupla fogas, Ikea, 1690 forint
3. Csíkos szőnyeg, H&M, 5990 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top