Otthon

2,5 millió forintot kaphatsz otthonod energetikai korszerűsítésére

Folytatódik az Otthon Melege Program, ezúttal a családi házak energetikai korszerűsítésére kaphatnak pénzt a tulajdonosok.

Az Otthon Melege Program legújabb alprogramjának célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. Ennek során támogatható az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzatok hőszigetelése, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje, illetve felújítása és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása, napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A pénzre  hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű családi házak tulajdonosai pályázhatnak, akik rendelkeznek magyarországi lakcímkártyával és állandó lakhellyel.

A pályázaton maximum 2,5 millió forintos összeget lehet elnyerni, ami a fejlesztés teljes összegének 40-55 százaléka lehet, a többit önrészből kell fedezni.

A pályázati útmutató már megtekinthető a www.kormany.hu oldalon, a támogatási igényléseket pedig a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton lehet benyújtani, ügyfélkapus regisztrációval, 2016. július 1-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top