Otthon

15 zseniális ötlet a kertbe

Szeretnéd egy kicsit feldobni a kerted? Valami könnyen elkészíthető, helytakarékos, de mutatós megoldásra vágysz? Összegyűjtöttünk 15 zseniális ötletet, amivel szebbé varázsolhatod a környezeted.

Eljött a tavasz és vele együtt a kertrendezés, virágültetés ideje is. Idén szeretnél valami rendhagyóval előrukkolni vagy a 2016-os kerti trendeket követni? Kevés a teraszodon a hely, és nem tudod, hogy rendezd be praktikusan? Vagy vágysz egy nyugágyra, de valami pénztárcakímélő megoldást keresel? Összegyűjtöttünk pár zseniális ötletet, amelyekből inspirálódhatsz!

Olvass még kert témában az NLCafén!

 1. Kövezz!

Dekorálj kövekkel. Ha felparcellázod a kerted sokkal rendezettebb hatást fog mutatni.
Dekorálj, és rendszerezz kövekkel. Ha felparcellázod a kerted, sokkal rendezettebb hatást tudsz elérni, ráadásul jól is néz ki.

2. Fali dekor a kertben

Igaz, egy kicsit bonyolult a kivitelezése, de rendkívül jól mutat a falon egy a virágfa. Helytakarékos, hiszen kis teraszon is elfér, másrészt mutatós darab.
Igaz, egy kicsit bonyolult a kivitelezése, de rendkívül jól mutat a falon egy a virágfa. Helytakarékos, hiszen kis teraszon is elfér, másrészt eredeti ötlet, hogy virágba borítsd a ház vagy a teraszod falát.

3. Fő a kényelem

hj
Mindig is szerettél volna egy függőágyat a teraszodra vagy a kertbe? Ez az egyszemélyes nyugágy kevés helyet foglal, és óriásit tudsz benne relaxálni!

4. Sarokpolcot minden kertbe

Sarokpolc.
Könnyen kivitelezhető, és nagyon praktikus ez a sarokpolc, amit bármelyik sarokba fel tudsz függeszteni. 

5. Virágokat nagykanállal

Rr
Egyszerű és olcsó: fogj egy régi kanalat, és használd virágakasztónak. A hatás nem fog elmaradni, hidd el, mindenki a csodájára jár majd.

TIPP: Minden ház körül akadnak felesleges, régi, rossz tárgyak, amik első ránézésre már semmire sem jók, és csak a helyet foglalják. Nézd meg őket jobban, és légy kreatív: még a leghaszontalanabb dolgokból is nagyszerű dekorációt vagy praktikus használati tárgyat készíthetsz, ami aztán nem elcsúfítja, hanem ékesti a kertet.

6. Ami nem hiányozhat egy kertből sem

Jg
Hogy kertedet hangulatossá varázsold, nem hiányozhatnak a gyertyák. Fogj egy befőttesüveget, tegyél bele dekorköveket és gyertyát, majd akaszd fel az egyik kinti fádra. Olcsó, könnyen elkészíthető, mégis rendkívül divatos és ötletes megoldás.

7. Ha kevés a helyed

gf
Ha kicsi a teraszod, akkor is lehet szép és trendi. Ez a megoldás kevés helyet foglal, és mégis rengeteg virágot elbír.

8. Elmaradhatatlan raklap

rt
A raklapok nagy népszerűségnek örvendenek az elmúlt években. Nem csoda, ez a raklapból eszkábált nyugágy a gyerekek körében biztos siker lesz!

9. A nyugalom szigete

uh
A kedvenc fád köré könnyedén építhetsz egy fából készült padocskát. 

10. A sör szerelmeseinek

Sörösrekeszek újragondolva. Ki hinné, hogy kerti bútorként is megállják a helyüket!
Sörösrekeszek újragondolva. Ki hinné, hogy kerti bútorként is megállják a helyüket!

TIPP: Ne  feledd! A kert ápolása ne merüljön ki az öntözésben. Fontos a növényzet és a pázsit tápanyag-utánpótlása is, amit trágyával, műtrágyával, tápoldatokkal könnyedén megoldhatsz.

11. Minisziget a kertbe

ik
Ha nem akarod túlgondolni a nyugágy és a kerti bútor kérdést, akkor így is megoldhatod.

12. Egyszerű és nagyszerű

tr
A napernyőt egy kaspóba is beszúrhatod, nem fog eldőlni, és még jól is mutat.

13. Virágtartók kicsit másképp

Es
Mit tudsz kihozni az összegyűlt műanyagpalackokból? Például virágtartót! Különböző színekre is lefestheted, hogy vidámabbá váljon a teraszod.

14. Rozsdás konzervek

Méregdrága kaspók helyett rozsdás, leselejtezett konzerveket is újrahasznosíthatsz, mint virágtartók.
Méregdrága kaspók helyett rozsdás, leselejtezett konzerveket is újrahasznosíthatsz virágtartóként. Egy faoszlopra felrögzítve nem is néz ki rosszul!

15. Boroshordóból virágoázis

tro
Nagyon mutatós és ötletes ez a hordós, lépcsőzetes megoldás. Ha csak ezt valósítod meg, már nyertél!

TIPP: Ha már van kerted, akkor ilyenkor, tavasszal az első dolgod az legyen, hogy a virágágyások, növények töveit kigyomlálod, szükség esetén permetezed.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top