Otthon

Százéves fák ölelésében

Krisztináék egy olyan házra vágytak, amit buja kert vesz körül, akár a Paradicsomban. Ugyanakkor nem akartak nagyon messze költözni a fővárostól – így esett a választásuk egy rákosligeti telekre.

Fest Krisztina lakberendező – bár a belvárosban nőtt fel – leánykorát Rákosligeten töltötte, és annyira beleszeretett ebbe a kertvárosi környezetbe, hogy a házát is itt szerette volna felépíteni.

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

“Tudtam, hogy melyik környéken szeretnék élni, de amikor hirtelen megérkezett a vevő a lakásunkra, azonnal cselekednem kellett” – meséli Krisztina. “Szerencsére éppen ott találtam rá az öreg, bontásra ítélt vályogházra egy csodás kert ölelésében, ahol el tudtam képzelni a leendő otthonunkat.”

Olvass még több cikket ház témában itt, az NLCafén!

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

Mivel a százéves fákat, növényeket mindenképpen szerették volna megvédeni, kézi erővel bontották a házat. A tervezésnél Nyíri Zsuzsanna építész volt a segítségére, akivel egy olyan könnyűszerkezetes házat akartak felépíteni, ami Krisztina és három lánya minden elvárásának megfelel. “Valójában amikor először ránéztem a telekre, azonnal tudtam, hogy milyen házat szeretnék ide. Zsuzsa húzta a vonalakat, én pedig mondtam, hová mit terveztem, minek kell elférnie, így az új házba is tökéletesen illik a régi tévészekrény vagy éppen a kanapé. A konyhát előre kitaláltam, ezért Zsuzsa már ezekkel a méretekkel számolhatott.”

Százéves fák ölelésében

A teljes cikk az OTTHON magazin márciusi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.                                              

További érdekességek a lapszámból:

Egzotikus eklektika Budán

Mesébe illő újjászületés a Duna-parton

Új kezdet régi falak között

Évszakváltás tapétákkal

Tavaszi ébredés egy vidéki házban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top