Otthon

Nyerő trió húsvétra: papír, kender, friss színekkel

Csak olló és ragasztó kell, hogy összeállítsd a tojástartó tasakok, fészkek és nyulak népes csapatát. A natúr, nyers színeket élénk türkizzel emelheted ki – a látvány bónusza a sárga aranyvessző lesz.

Ajándék is lehet

Variáld a nyers-fehér-türkiz triót kedved szerint, majd tedd az egyszínű tojásokat papírtasakba, hogy ünnepi külsőt kapjanak! A sablon alapján kivágott és összeragasztott tartót díszítheted mini madárfészkekkel, kartonnyuszikkal. Ez utóbbiakhoz használj öntapadó szivacskockákat. Barna papírszalmába ültesd a tojásokat, és akár a locsolókat is megörvendeztetheted velük.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Virágos ágak dísze

Tegyél aranyvesszőt jó előre vázába, és élénksárga virágai a szobában is kihajtanak. Asztalod dísze lesz a csokor, ha vastag kenderlapból tojásokat ollózol ki rá. Ezeket tovább dekorálhatod – fogd eléjük azokat a kartonokat, melyekből a tasakok nyuszisziluettjeit vágtad ki, és masnit is ragaszthatsz rájuk keskeny, tépett anyagcsíkokból. Színes cukorspárgával akaszd az ágakra a tojásokat. 

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Tojásfészkek

Ha a reggeli terítékén tojás szerepel, húsvétkor kapjon extra tartót! Fogj össze türkiz és nyers színekben félméteres zsinegeket, tépett anyagcsíkokat, és rendezd karikába, majd fond is körbe a koszorút a szálakkal. A kis fészek közepébe ültetheted a főtt tojást. Belefoghatsz a fészekrakásba egészen pici változatban is. A két-három centiméteres fészkekbe cukortojásokat tehetsz, majd együtt ragaszthatod be kis, dekorációs vesszőkoszorúk aljába, és papírnyuszik is kerülhetnek melléjük. Mint az előző daraboknál, itt is érvényes, hogy játszhatsz a nyers, fehér és türkiz színhármassal. A fészekalapot annyiszor tekerd körbe a szálakkal, hogy a középső lyukon ne essen ki a tojás.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

(Alkotó és stylist: Kurdi Gabi)

Olvass még többet a húsvétról:

Nyerő trió húsvétra: papír, kender, friss színekkel

A teljes cikket a Praktika magazin, márciusi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu

További érdekességek a lapból:

Vendégváró ajtókopogtatók

Tojások 15-féle díszítéssel, nem csak locsolóknak

Szín és ritmus az asztalon: fonalakkal betekerve

Ötperces ötletek, mutatósan

Kézműves csokitojások

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top