Otthon

Így teheted egészségesebbé az otthonodat

Az otthonnak biztonságos helynek kell lennie, ahol nemcsak az ártó szándékú idegenektől, hanem a bacilusoktól is biztonságban tudhatjuk magunkat.

1. Növényeket minden szobába

Nem csak a dekoráció miatt fontos, hogy minden szobába növényeket helyezzünk el. Egy norvég egyetem kutatása szerint a növények csökkentik a bőr szárazságát és a kaparó torkot is megelőzhetik, ráadásul a kívülről bejutó szennyező anyagokat is kiválóan kiszűrik a levegőből. A növények még a mentális képességnek is jót tesznek, szóval semmiképpen se maradjon el egy szép darab az íróasztalról.

Így teheted egészségesebbé otthonodat

2. Hűtsd le magad

Lefekvés előtt csavarjuk lejjebb a fűtést, és inkább bújjunk alaposan a takaró alá, mint hogy szaunát csináljunk otthonunkból. A hűvösben alvás nagyon egészséges – több kalóriát égetünk vele éjszaka, ráadásul állítólag még a cukorbetegséget is megelőzhetjük így.

3. Eukalipsztuszeufória

Tégy egy kis eukaliptuszt a zuhanyzóba, és végy egy jó forró zuhanyt! A forró gőz segít, hogy a növényből felszabadulhassanak az áldásos hatású olajok, amik segíthetnek az eldugult orron is, de kedélyjavítóként is kiválóan működik.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top