Otthon

Mosógépcsere után a tévécsere jön?

Nagy siker a háztartásigép-csere program. A Fejlesztési Minisztérium vizsgálódásából kiderült, hogy a tévécserével is jelentős energiamegtakarítást lehetne elérni.

Egyelőre nem tudni, pontosan mekkora energiamegtakarítást ért el a két eddigi program, a hűtőgép- és a mosógépcsere. A minisztérium még nem publikált adatokat, a mosógépek vásárlása még tart. Ha a lehető legnagyobb energiamegtakarítás a cél, a hűtőgépek cseréjét lenne érdemes folytatni, mert ez az egyetlen háztartási eszköz, amelyiknél állandó az energiafelhasználás, és típustól és kortól függően a villanyszámla 15-20 százalékát teheti ki.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy ideje már vizsgálja, hogy az eddigieken kívül milyen háztartási géppel lenne érdemes folytatni a programot – értesült az NRGreport. Szakembereik szerint a háztartások 62%-ában még mindig képcsöves televízió található és ezek cseréjével is jelentős megtakarítást lehetne elérni. Éppen ezért talán a tévécsere program lehet a következő.

Egy tévét az államtól? - Felmerült a tévécsere program lehetősége

De lesz egyáltalán folytatás? A minisztérium közölte, hogy a korábbi háztartásigép-csere programokra csak felfüggesztették a pályázatok benyújtását, a lehetőség a szükséges források rendelkezésre állása esetén ismét megnyitható lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top