Otthon

A nappali éve – stílusok és trendek 2016

Az olaszok imádnak stílusosan és kényelmesen élni. Nincs annyi szín a szivárványban, ahány módon képesek újjávarázsolni a megszokott lakberendezési stílusokat, tárgyakat. Annak jártunk utána, hogy idén mivel bűvölnek el minket az itáliai tervezők.

Hogy mely tendenciák és dekoráció stílusok lesznek 2016 meghatározói?  Nagy kedvenc a vintage mint eklektikus, erős, karakteres stílus. Visszatér az egzotikus irányzat is, teljesen átalakult színekkel és textúrákkal. A színpaletta választékát a fekete és a fehér új, izgalmas kombinációja gazdagítja. Az év igazi csillaga azonban egy új, finoman hangolt színösszeállítás: a szürke és a sárga.

Olvass még otthon témában itt az NLCafén:

Az év igazi csillaga azonban egy új, finoman hangolt színösszeállítás: a szürke és a sárga.

Vintage – merész árnyalatok

2015-ben a vintage stílusú belső tereket lágy, friss és finom pasztell árnyalatok jellemezték. Ebben az évben határozottabb lett a hang: a színpalettáról az olajzöld, elektromos kék, korall és citromsárga került az ajánlatba. A vintage stílusú nappali 2016-ban vidám és vicces, ironikus és extravagáns.

Eklektikus indusztriális 

Az ipari stílus már 2015-ben elindult egy személyesebb, árnyaltabb trend felé. Ezt hívják eklektikus ipari stílusnak, amelyben a retro ihletésű bútorok keverednek a loft környezettel. Az eredmény egy mix – elegáns és kifinomult, erős kontraszú anyagok és színek, új értelmezést adva a modern funkciókkal megerősített múltidézésnek.

A nappali éve – stílusok és trendek 2016

A dekorációs trendek között, a szőnyegeken, párnákon és az ágyneműkön  2016-ban visszatér az egzotikus, mégpedig szokatlan  textúrákkal. Kifinomult, modern varázslat, a fekete-fehér kombinációja lesz a trend,  amelyet a csíkok elrendezése tesz izgalmassá.

A nappali éve – stílusok és trendek 2016

A dekorációs trendek a skandináv stílussal erősödnek idén.  Azonban itt is megjelenik a vintage hatás játékos stílusa . A világos fa színek ezúttal a finom árnyalatú rózsaszínhez, aranyhoz és ezüsthöz közelítenek. A környezet valóban nagyon elegáns!

A nappali éve – stílusok és trendek 2016

Természetes motívumok

2016 a környezeti fenntarthatóság éve lesz, és ez a motívum megjelenik a lakberendezésben is. Környezetbarát, természetes anyagok, finom pasztellárnyalatok uralják ezt a trendet.

A nappali éve – stílusok és trendek 2016

(Forrás:Design Mag)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top