Otthon

Legyen stílusos az otthonod 2016-ban is: íme az év trendszínei

Felgyorsult világunk stresszes mindennapjainak tökéletes ellenszere lehet a megnyugtató otthon. A Pantone ezt figyelembe véve hirdette meg idei trendszíneit, amelyek pszichológiailag kielégítik a nyugalom és biztonság utáni vágyunkat.

Lakberendezés terén hasznos segítséget nyújt a Pantone évente megjelenő színpalettája, ami idén először mindjárt kettő szín összhangját helyezte a trendek középpontjába. “A pasztellrózsaszín Rose Quartz és a púderes kék Serenity párosítás a nemek közti egyenlőség megtestesítője. A mai stresszes, rohanó világban a legtöbben a nyugalmat és a jólétet keresik, ezért a barátságos, otthonosságot idéző színek egyre fontosabbak. Az idei kék pihenést, kikapcsolódást szimbolizál, a meleg rózsaszín árnyalattal együtt pedig rendet és nyugalmat áraszt” – kezdte Kaló-Délity Ágnes a The Showroom szakértője, aki elárulta, hogyan használhatjuk a színeket az otthonunkban.

Trendszíneket a konyhába is!
Trendszíneket a konyhába is!

“Nappalinkban az elmúlt évek vonalainak tökéletes kiegészítése lehet az idei két trendszín. Egy sötét vagy világosszürke kanapé mellett jól mutat egy halványrózsaszín fotel, de a hasonló színű díszpárnákkal is ügyesen lágyíthatjuk nappalink összképét. A Rose Quartz kiválóan kombinálható arany luxus bútorokkal is. A Serenityt fehérrel kombinálhatjuk, és könnyen kiegészíthetjük geometriai mintás párnával, szőnyeggel” – árulta el a szakértő, aki a konyhát illetően is adott az idei trendhez illeszkedő tippeket. “Itt a Serenity alkalmazható könnyebben – egy fehér konyhában jól mutatnak a halványkék kiegészítők, például tálalók, csempe. Ha inkább a rózsaszín felé hajlunk, akkor natúr vagy fehér asztal mellett jól párosíthatjuk ezt a színt is például márványmintás tányérral, edényalátéttel” – tette hozzá Ágnes.

2016-os trendi nappali
2016-os trendi nappali

A rózsaszínt hálószobánk falszíneként is bátran ajánlja, semlegesebb természetes falszín esetén pedig a halványkék ágynemű, ágytakaró vagy díszpárnák is stílusosak lehetnek.

Trendszínek a hálóban
Trendszínek a hálóban

Az idei két trendszín együttes használata sem elképzelhetetlen, ez esetben a főbb bútorok maradjanak áramvonalasak és ne vigyük túlzásba a stílusok összekeverését sem. A szakértő elmondta: 2016-ban a modern, érdekes, inspiráló környezet kialakításakor ugyan az egyszerű színsémák uralkodnak, de mellettük az év legnépszerűbb luxuskombinációja a türkiz és réz lesz.

(Forrás és fotók: Red Lemon Media)

Réz megjelenése a lakberendezésben
Réz megjelenése a lakberendezésben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top